News

Gabriela Firea, anunț important pentru bucureșteni! Ce se întâmplă cu imobilele degradate

21.08.2019 | 18:15
Gabriela Firea anunt important pentru bucuresteni Ce se intampla cu imobilele degradate
ADVERTISEMENT

Primarul Capitalei, Gabriela Firea a făcut un anunț important pentru bucureșteni! Aceasta a precizat că vor începe în curând lucrările la 17 imobile degradate, incluse în programul de refacere a fațadelor, fiind vorba despre clădirile în care Primăria deține sau administrează o cotă parte din imobil. „Încep lucrările la 17 imobile cuprinse în noul program de refacere a fatadelor, lansat de Primăria Capitalei în acest an!

Gabriela Firea, anunț important pentru bucureșteni!

Este vorba despre clădiri unde PMB are în proprietate sau în administrare o cotă parte din imobil și care prezentau degradări accentuate ale fațadelor”, a anunțat Gabriela Firea, pe o rețea de socializare. De altfel, edilul a subliniat că în ultimul an au fost parcurse toate etapele prevăzute în legea care vizează refacerea fațadelor. Mai mult de atât, au fost notificați sute de proprietari, iar în prezent există o primă listă de imobile incluse în planul de lucru al Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

ADVERTISEMENT

„Pentru 2 dintre acestea, lucrările au fost demarate în această săptămână, urmând ca, în celelalte cazuri, să înceapă pe măsură ce se obțin avizele și acordurile necesare și să le finalizăm până la sfârșitul acestui an. (…) Finanțarea este asigurată de la bugetul local, însă nu intră pe această listă imobilele încadrate în clasa I de risc seismic sau prevăzute pentru reabilitare termică, acestea fiind excluse de legislația în vigoare, întrucât necesită alt tip de intervenții”, mai spune Firea.

Gabriela Firea, anunț important pentru bucureșteni! Gabriela Firea
Gabriela firea vrea să refacă imobilele degradate din București. Sursa foto – facebook

Ce se întâmplă cu imobilele degradate

„Astfel, Primăria Capitalei are, conform acestui act normativ, o serie de responsabilități în domeniu, care în prezent sunt realizate: elaborarea și aprobarea “Regulamentului de Intervenție cu privire la reabilitarea fațadelor pentru creșterea calității arhitectural-ambientale a clădirilor în Municipiul București”, stabilirea zonele prioritare de intervenție, inventarierea clădirilor care necesită astfel de intervenții și a deținătorilor acestora.

ADVERTISEMENT

Deținătorii clădirilor au avut la dispoziție un termen de 60 de zile pentru a lua măsurile ce le revin, unele fiind inițiate deja pe cont propriu. O parte dintre deținători au optat să intre în programul municipal de refacere a fațadelor și au apelat la AMCCRS, care a întocmit documentațiile aferente și care va realiza lucrările de execuție”, a mai spus Gabriela Firea