News

De ce candidează Gabriela Firea la alegerile prezidențiale: „Este singura mutare care i-ar permite să supraviețuiască politic”

18.07.2019 | 15:57
De ce candideaza Gabriela Firea la alegerile prezidentiale Este singura mutare care iar permite sa supravietuiasca politic
ADVERTISEMENT

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, este aproape să se lanseze în cursa pentru primăria Capitalei. Firea este candidatul care se bucură de cel mai bun sprijin în sondajele PSD-ului și a anunțat că va candida pentru un nou mandat la primăria Bucureștiului, dar ar putea să își depună candidatura și pentru prezidențiale, dacă va fi susținută de colegii din partid dar și de alianță. Unul dintre cei mai mari contestatari ai săi de la Primăria Capitalei, consilierul general PNL Ciprian Ciucu a explicat care este strategia din spatele deciziei lui Firea de a candida la Cotroceni.

Ciprian Ciucu, despre decizia Gabrielei Firea de a candida la alegerile prezidențiale din partea PSD

Într-o postare acidă pe facebook, liderul consilierilor generali liberali din CGMB a explicat ce stă în spatele dorinței Gabrielei Firea de a candida în cursa pentru Cotroceni: „Ce îmi “plac” mie politicienii care neagă ani la rândul că vizează o funcție și apoi își dau cărțile pe față. Dar pentru Gabriela Firea faptul că va ca candida pentru Cotroceni este și singura mutare care i-ar permite să supraviețuiască politic.

ADVERTISEMENT

Pentru că:
– Primăria Bucureștiului o va pierde oricum la cât de prost a fost mandatul său de primar;
– În țară se știe mai puțin despre halul în care a ajuns Capitala;
– Chiar dacă va pierde (și va pierde), campania electorală îi oferă contextul să plece din funcția de Primar.
Această mișcare va fi “ieșirea” de care ar avea nevoie pentru a-și conservă cariera după ce s-a folosit de bucureșteni. Pentru că întotdeauna singurul lucru pe lumea asta care contează cu adevărat pentru Gabriela Firea este chiar Gabriela Firea”, a spus Ciucu, noul președinte al PNL sector 6, într-o postare pe facebook.

Consilierul general al Capitalei, Ciprian Ciucu, știe care este strategia din spatele candidaturii Gabrielei Firea la prezidențiale
Consilierul general al Capitalei, Ciprian Ciucu, știe care este strategia din spatele candidaturii Gabrielei Firea la prezidențiale *foto: facebook

Ce zice Gabriela Firea de o candidatură la alegerile prezidențiale din partea PSD

Gabriela Firea a anunțat că va candida din nou la alegerile locale din 2020 și că se mai gândește dacă o va face și pentru prezidențialele din noiembrie anul acesta. Ea a explicat că va lua această decizie doar dacă va fi desemnată candidatul unei alianțe de centru-stânga: “Aș candida la prezidențiale în condițiile în care aș fi considerată de către colegii mei din PSD, de către colegii de la ALDE și de către fostul nostru coleg Victor Ponta de la Pro România, dacă aș fi considerată cea mai bună soluție pentru centru-stânga”, a spus Firea.

ADVERTISEMENT

PSD urmează să își anunțe candidatul la ședința Comitetului Executiv Național de marți, 23 iulie. Principalul contracandidat al lui Firea pare a fi președintele PSD, Viorica Dăncilă, cu care primarul Capitalei a avut un schimb de replici dur.