News

GALERIE FOTO. Cele mai sărate lacuri din România au îngheţat. Imaginile sunt de POVESTE

Un strat gros de gheaţă acoperă fiecare dintre lacurile din complexul balnear de la Ocna Sibiului. Un fenomen relativ rar, care se întâmplă doar când este foarte frig, mai multe zile la rând....
12.01.2017 | 00:00

Un strat gros de gheaţă acoperă fiecare dintre lacurile din complexul balnear de la Ocna Sibiului. Un fenomen relativ rar, care se întâmplă doar când este foarte frig, mai multe zile la rând. Spectacolul de gheaţă este, însă, fascinant.

Oamenii din Ocna Sibiului spun că nu îşi mai amintesc de când nu a mai fost atât de frig, zile şi nopţi la rând, ca acum. “Ca acuma n-o mai fost niciodată, niciun ger. Ca-n Siberia. Eu am o poză din ’74, stăteam chiar pe lac, în staţiune. Şi atunci a fost lacul îngheţat, la Horia, Cloşca şi Crişan. Dar de atunci, n-am văzut lac îngheţat. Până acum”, spune Nicolae Cristea.

Staţia meteo din Sibiu a înregistrat, marţi noapte, minus 29 de grade Celsius. În aceste condiţii, lacurile de la Ocna Sibiului au îngheţat, deşi au o salinitate de peste 330 gr/l. Fenomenul este destul de rar, iar ultima oară a fost înregistrat în urmă cu cinci ani. Stratul de gheaţă a fost, însă, atunci, mult mai subţire, scrie Turnul Sfatului.

Lacurile de la Ocna sunt închise pe perioada iernii, dar reprezentanţii complexului spun că vor face o excepţie, în următoarele zile. Turiştii curioşi să vadă lacurile îngheţate trebuie, însă, să evite luciul apei. “Turiştii pot veni şi iarna, dar trebuie să fie însoţiţi de pază sau de cineva care este angajatul firmei”, spune administratorul complexului, Petru Ganea.

sursa: realitatea.net