GALERIE FOTO. MAŞINILE celor mai puternici lideri. Cum circulă Obama, Putin sau Merkel

Ştiţi cum se zice, politicienii sunt şi ei oameni. Iar de aici deducem că la fel ca orice om normal, şi liderii de stat au nevoie să se deplaseze din punctul A în punctul B, doar că pentru ei...
12.05.2016 | 15:04
GALERIE FOTO MASINILE celor mai puternici lideri Cum circula Obama Putin sau Merkel

Ştiţi cum se zice, politicienii sunt şi ei oameni. Iar de aici deducem că la fel ca orice om normal, şi liderii de stat au nevoie să se deplaseze din punctul A în punctul B, doar că pentru ei lucrurile sunt mult mai simple, aparent.

Vorbim aici de maşinile în care mai marii dintr-un stat îşi petrec timpul atunci când se deplasează în coloană oficială sau efectuează diverse vizite. Evident, VIP-urile sunt protejate de multiple straturi de blindaj, geamuri anti-glonţ şi o întreagă suită de gadget-uri oferite fie de constructorul maşinii, fie de firme specializate în echipament aftermarket de acest gen.

1. Regina Elisabeta a Marii Britanii – Bentley State Limousine

Proaspăt devenită suveranul britanic cu cea mai lungă perioadă de domnie din istorie, Regina Elisabeta a II-a se deplasează după cum îi dictează programul ei regal într-o limuzină Bentley bazată pe modelul Arnage R. Pe lângă elementele suplimentare de protecţie, Bentley State Limousine se bazează pe un V8 cu 400 de cai putere pentru a-şi croi drum din situaţiile neplăcute. Apropo, anvelopele sunt ranforsate cu kevlar, acelaşi material folosit la fabricarea vestelor antiglonţ.

2. David Cameron, Primul-Ministru al Regatului Unit – Jaguar XJ Sentinel

Despre David Cameron se poate spune că nu este un prim-ministru perfect, dar nimeni nu-l poate acuza de lipsă de gust. În prezent, Cameron se achită de sarcinile presante din agenda sa cu ajutorul unui Jaguar XJ Sentinel. Sinceri să fim, numele maşinii spune tot, dar am vrea totuşi să adăugăm că dedesubtul limuzinei este protejat de o placă de oţel rezistent la explozii, cu grosimea de 1,3 cm iar sub capotă lucrează 500 de cai putere. O combinaţie destul de hardcore, având în vedere că maşina personală a lui David Cameron este o Honda CR-V.

3. Barack Obama, Preşedintele Statelor Unite ale Americii – Cadillac One

Generic, putem spune că Obama foloseşte un Cadillac pentru drumurile zilnice prin Washington, dar practic, vă asigurăm că Bestia, aşa cum e poreclită limuzina, e orice altceva numai Cadillac nu. Preţul exact rămâne un mister, dar zvonuri spun că suma sare lejer de un milion de dolari. Limuzina vine la pachet cu un mecanic propriu, portiere cu blindaj de 20 de centimetri – gândiţi-vă la rigla pe care o foloseaţi în şcoala generală ca să vă faceţi o imagine mai bună – şi geamuri groase de aproape 13 centimetri. Din nou, apelaţi la riglă. Toate modificările fac ca Obama-mobilul să cântărească nu mai puţin de şapte tone.

4. Francois Hollande, Preşedintele Franţei – Citroen DS5 HYbrid4

Preşedintele Franţei punctează şi el la capitolul stil, cel puţin în ceea ce priveşte maşina prezidenţială pe care a ales-o. Vorbim despre un Citroen DS5 HYbrid4 cu care Francois Hollande a înlocuit modelul blindat Renault Vel Satis folosit de Nicholas Sarkozy. Nu se ştiu prea multe despre maşină în materie de blindaj, deşi nu avem dubii că acesta este prezent pe modelul francez.

5. Papa Francisc

Papamobilul a luat multe forme de-a lungul timpului, aşa că nu putem vorbi despre un model anume. De exemplu, în trecut, foştii papi au folosit pentru deplasarea în diverse vizite fie modele ca Seat Panda, Mercedes-Benz ML sau Kia Sorento. Recent, în timpul vizitei sale în SUA, Papa Francisc a folosit un Fiat 500L care i-a asigurat o prezenţă discretă pe străzile din Washington DC.

6. Vladimir Putin, Preşedintele Rusiei – Mercedes-Benz S-Class

Putin merge pe mâna celor de la Mercedes-Benz când vine vorba de deplasări, de care se achită folosind un S-Class blindat cu ampatament mărit. În cazul deplasărilor în afara ţării, maşina este transportată cu ajutorul unui avion IL-76. Putem spune că Mercedes-Benz S-Class este un model cu tradiţie pentru liderii de la Kremlin, fiindcă în trecut, Elţin şi Medvedev au folosit modele S-Class blindate de firma belgiană Carat Duchatelet.

7. Angela Merkel, Cancelarul Germaniei – Audi A8 W12

Angela Merkel a optat, cum era de aşteptat, pentru o marcă germană de maşini. Se pare că Audi este mai pe placul Cancelarului Germaniei în comparaţie cu rivalii lor de la BMW sau Mercedes-Benz. Vorbim despre un Audi A8 W12, cu numărul de înmatriculare inscripţionat “0-2″, însă doamna Merkel mai alternează din când în când maşinile ca să-şi menţină neutralitatea vis-a-vis de susţinerea pentru industria auto din Germania.

Sursă: www.autostrada.md