Fotbal intern

A MURIT dimineaţă! De ce i-a pus Giovani PISTOLUL la cap

Augustin Pax Deleanu, fost fotbalist al echipei Dinamo şi component al primei reprezentative a României participante la Cupa Mondială din 1970, a încetat din viaţă, joi dimineaţa, la vîrsta de...
27.03.2014 | 14:10
A MURIT dimineata De ce ia pus Giovani PISTOLUL la cap

Augustin Pax Deleanu, fost fotbalist al echipei Dinamo şi component al primei reprezentative a României participante la Cupa Mondială din 1970, a încetat din viaţă, joi dimineaţa, la vîrsta de 69 de ani, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. În 2006, George Filip, redactor la vremea respectivă al săptămînalului FANATIK, a realizat un material, în care Deleanu a povestit un incident cutremurător pe care l-a avut cu fostul impresar Ioan Becali. 

Augustin Deleanu a povestit cum Giovani Becali i-a pus pistolul la cap, deşi în încăpere se aflau şi fiicele fostului impresar! Nea Coco a scăpat atunci de furia fostului preşedinte din „Groapă”, dar a confirmat că asemenea practici erau obişnuinţe pentru „De Niro”. Iată mai jos textul integral apărut în FANATIK în 2006, cu titlul “GANGSTERUL”.

 

Toată lumea l-a crezut nebun pe Constantin „Sensei” Niculae cînd, acum cîteva zile, acesta a povestit că i-a fost pus pistolul la cap de către Giovani Becali. Episodul nu este singularîn viaţa fostului impresar. „Fanatik” a aflat că mai există cel puţin încă o persoană ameninţată cu arma de actualul conducător al lui Dinamo.

Cică erau glume?!

O întîlnire cu Augustin Deleanu, fosta  glorie a „alb-roşiilor”, e pe atît de interesantă, pe atît de captivantă. „Am citit recent că Sensei a spus că Giovani i-a pus pistolul la cap. Ştiţi ceva?! Şi mie mi-a pus arma la cap! Giovani era puţin afumat, cînd, deodată, mă trezesc cu un pistol la cap. , zice el. Mă gîndeamîn acel moment la vreo nenorocire şi din cauza alcoolului care-l consumase, acesta dîndu-i probabil minţile peste cap. , i-am replicat eu. Aceastăîntîmplare a avut loc în urmă cu cîţiva ani în casa lui din Germania. Totul s-a terminat bine însă. Giovani a spus că a făcut o glumă! Dar ştiţi şi glumele astea cum sînt, au un miez de adevărîn ele!”, povesteşte Deleanu.

Purta mereu pistol

Fost oficial al lui Dinamo în perioada lui Vasile Ianul, Coco Deleanu spune că pistolul era singurul obiect pe care Becali nu-l uita niciodată cînd pleca de acasă. „Întotdeauna îl avea asupra lui. Voia să se dea mare! Euîl cunosc de mult timp. De fiecare dată cînd mai şpriţuiam, Giovani le punea pistolul la tîmplă unora care erau de faţă. Era un fel de obişnuinţă de-a lui. Îi intraseîn reflex”, mai aminteşte nea Coco despre apucăturile lui Giovani Becali. Întîmplarea cu „Sensei” Niculae şi cele povestite de Augustin Deleanu confirmă un adevăr care, pînă acum, se spunea numai pe la colţuri: Giovani Becali umblă întotdeauna cu pistolul la el!