Gata pentru derby! De unde a pornit rivalitatea dintre Arsenal și United și finalul de 3 minute dintr-un meci legendar!

08.03.2019 | 14:34
Gata pentru derby De unde a pornit rivalitatea dintre Arsenal si United si finalul de 3 minute dintrun meci legendar

Premier League are din nou surprize pentru noi. Un derby care va entuziasma Londra întreagă și care are un cuvânt greu de spus în lupta pentru un loc de calificare în Liga Campionilor. Și nu numai Londra va fi în sărbătoare, ci toți fanii celor două echipe, din toată lumea. Toți diavolii roșii care își pun speranțele într-un meci perfect făcut de Pogba, toți tunarii care nu mai vor ratări din partea lui Aubameyang. Și, nu în ultimul rând, toți cei care sunt pasionați de football fantasy și care își vor face echipele pentru competiția din weekend din Premier League mizând pe fotbaliștii lui Arsenal și United. Te recunoști în descrierea noastră? Dacă da, te introducem în atmosfera unei partide intense, așa cum îi stă bine fotbalului din Anglia.

“Football, bloody hell” – Sir Alex Ferguson

Prima întâlnire dintre Arsenal și United e atât de veche încât echipele nici nu se numeau așa în vremea aia. 13 octombrie 1894, când Newton Heath și Woolwich Arsenal au încheiat meciul la egalitate, 3-3. Deși se tot întâlneau în competiții, marea lor rivalitate a izbucnit de la o bătaie în sensul propriu al cuvântului, la care au participat toți cei 22 de jucători de pe teren. Se întâmpla în 1990, într-un meci câștigat de Arsenal cu 1-0, dar care a rămas în istorie nu pentru rezultat, ci pentru încăierarea care a dus la depunctarea în campionat a celor două echipe. Bătaia de atunci, care nu a depășit 20 de secunde, și-a pus amprenta pe toată istoria celor două echipe. De atunci, a fost o bătălie continuă între cele două echipe, ea fiind amplificată și de oamenii de pe bancă atât de iubiți de suporteri: Arsène Wenger și Sir Alex Ferguson.

În primul meci al lui Sir Alex Ferguson pe banca lui United într-un meci cu Arsenal, în 1987, Manchester a reușit să câștige și să pună stop seriei de 22 de meciuri fără înfrângere ale tunarilor în toate competițiile. Și Manchester nu s-a oprit aici cu bariera în fața avântului lui Arsenal. În 2004, tunarii aveau să fie opriți din șirul de 49 de victorii, după ce Wayne Rooney simulează un penalty, iar Van Nistelrooy îl marchează. Acest eveniment care ridică tensiunea suporterilor lui Arsenal și în prezent venea după sezonul miraculos făcut de Arsenal, în care băieții lui Wenger câștigau titlul fără să aibă vreo înfrângere în campionat, devenind “The Invincibles”.

Derulând povestea puțin înainte, un alt meci rămas în cartea de legende ale fotbalului englez este cel denumit și “finalul de 3 minute”, finala FA Cup în care Arsenal avea 2-0 la pauză și s-a trezit egalată în minutele 86 și 88. Manchester United se pregătea de extra-time, dar atacantul tunarilor, Alan Sunderland, a înscris golul victoriei în minutul 89. Era 1979 și era doar capitolul unei povești care avea să încânte microbiștii din lumea toată.

Înaintând în timp, menționăm și cea mai plăcută amintire a fanilor tunari, câștigarea titlului din 2002, fix pe Old Trafford, cu un gol înscris de Sylvain Wiltord, care a descătușat fericirea oaspeților în fața unui stadion plin de diavoli roșii. Orgoliul jucătorilor din Manchester și-a luat revanșa și putem nota în calendarul victoriilor răsunătoare acel 8-2, scorul înregistrat pe teren propriu, când Rooney a bucurat tribunele cu un hat-trick, iar Ashley Young cu o dublă.

Aubameyang și Lacazette, free pentru atacul tău. Luke Shaw și Lindelof, pentru apărare

Arsenal și Manchester United se întâlnesc duminică în meciul cu numărul 54 din istoria celor două echipe. United are un avantaj la capitolul victorii, câștigând de 24 de ori, iar Arsenal de 13 ori. La ele adăugăm 16 meciuri încheiate la egalitate, unul dintre ele fiind chiar ultimul meci dintre ele, în decembrie 2018. S-a terminat 2-2 și rămânea ca să așteptăm returul cu momentul decisiv. Și uite că a venit.

United are 12 meciuri fără înfrângere în campionat, semn că venirea lui Ole Gunnar Solskjær a schimbat atmosfera și i-a montat pe Pogba și compania. Dar optimismul lor dă piept în piept cu o echipă imprevizibilă a lui Unay Emery. Se poate să dea 5 goluri, ca în meciul cu Bournemouth, sau să rateze un penalty crucial, ca în derby-ul cu Tottenham. Ceea ce ne dă speranța în plus că sigur nu va fi un meci greoi și anost. Și ceea ce ne face mai atenți la echipa pe care o convocăm când vine vorba de competiția special dedicată etapei din Premier League la FootballCoin. E free și până acum s-au înscris peste 800 de manageri de football fantasy, așa că e rândul tău!

Jucătorul free cu cele mai multe puncte la FootballCoin este Pierre-Emerick Aubameyang, cu 800 de puncte, 16 goluri și 4 assist-uri în 28 de meciuri sezonul acesta. Pe locul 2 în topul punctelor este Alexandre Lacazette, care a adunat 12 goluri, 7 assist-uri și 794 de puncte în Premier League.

Poți miza și pe Alex Iwobi, alt jucător free la FootballCoin, care are în cont 3 goluri și 5 assist-uri pentru Arsenal. În apărare, Sokratis a adunat 548 de puncte, iar varianta free pentru rolul de portar este Leno, cu 576 de puncte în 23 de meciuri.

La Manchester United, Luke Shaw deține prima poziție în topul jucătorilor free în competițiile FootballCoin. Cu 846 de puncte, 1 gol, 2 assist-uri și 7 clean sheet-uri, englezul a înregistrat 48 de tackle-uri în acest sezon, fiind pe locul 2 dintre fotbaliștii celor două echipe, devansat doar de absentul de duminică, Lucas Torreira (59).

Alți oameni de bază din apărarea lui United, pe care îi găsești free pentru echipa ta, sunt căpitanul Ashley Young (827 de puncte, 2 goluri, 2 assist-uri) și Victor Lindelof (690 de puncte, 1 gol, 1 assist). Un alt jucător care poate apărea în primul 11 este Andreas Pereira, brazilianul care a înscris în ultima etapă, în meciul câștigat de United în fața lui Southampton.

 

Iar dacă ai ceva buget în contul de FootballCoin, aruncă un ochi și peste jucătorii care costă, ca Pogba, David De Gea, Matic, Rashford sau Granit Xhaka, Mkhitaryan, Ramsey și Ozil.

Acum că loturile sunt aproape făcute pentru FootballCoin, ești pregătit 100% pentru derby. Poți spune orice despre Arsenal și United, dar nu că întâlnirile dintre ele au fost vreodată plictisitoare. Așa că să ne așteptăm la un meci în care ambele echipe au un singur task: victoria. Obligați de clasament, de istorie, de pasiunea suporterilor pe care îi au în spate și de karma jocului din Premier League. Pentru că într-un fotbal atât de frumos și intens ca acolo, “dacă nu crezi că poți câștiga, atunci nu ai nicio șansă” (Arsène Wenger).