Fotbal intern

Gazon de 240.000 de euro pe stadionul “Ion Oblemenco”! Lucrările încep în luna octombrie

11.09.2019 | 09:55
Gazon de 240000 de euro pe stadionul Ion Oblemenco Lucrarile incep in luna octombrie

Victor Pițurcă a solicitat ca jucătorii săi să joace pe o suprafață de joc impecabilă, iar oficialii au făcut primele măsuri pentru ca gazonul să fie înlocuit. Astfel, Mihail Genoiu a anunțat că pe stadionul “Ion Oblemenco” o să fie pus un gazon similar cu cel de pe “Arena Națională” care a costat 240.000 de euro.

Gazon de 240.000 de euro pe stadionul “Ion Oblemenco”

Gazonul stadionului “Ion Oblemenco” o să fie schimbat în luna octombrie a anului 2019, după spectacolul de muzică ușoară “The Artist Awards” care va avea loc pe stadion, pe 12 și 13 octombrie. Cei mai ascultați și populari artiști din industria muzicală vor fi premiați, iar organizarea scenică ajunge la 873.000 de lei.

“Avem astăzi (n.r. ieri) o echipă la Compania Națională de Investiții (n.r. cea care a finanțat construirea stadionului “Ion Oblemenco” din Craiova), care discută condițiile în care se va schimba acest gazon. Un lucru este însă cert. Am luat această hotărâre din cauza cheltuielilor de menținere a acestui gazon, care a avut oricum probleme încă de la început. Se pare că e mai costisitor să îl ții în viață decât să vii cu un gazon nou, care să reducă mult din chetuielile de întreținere”, a spus Mihail Genoiu, conform gds.ro.

Daniel Bozinovski în meciul Universitatea Craiova - Sabail FK din Europa League. Bucăți din gazon s-au rupt. Sursă foto: sportpictures.eu
Daniel Bozinovski în meciul Universitatea Craiova – Sabail FK din Europa League. Bucăți din gazon s-au rupt. Sursă foto: sportpictures.eu

Cum va arăta noul gazon de pe stadionul “Ion Oblemenco”

“Este foarte important ce se va stabili în caietul de sarcini care se va realiza pentru această achiziție, depinde și de ce condiții va pune firma care îl va schimba, dar avem deja experiența acestui tip de gazon la meciul cu Spania, de pe Arena Națională, pentru că este același tip de gazon. Acolo, constructorul a dat un termen de câteva zile de la montarea lui până când se va juca efectiv pe el. Gazonul va avea un strat suport de nisip – între trei și patru centimetri, care va permite montarea rapidă a lui”, a mai spus Genoiu.

Cheltuielile pentru ca “The Artist Awards” să aibă loc pe stadionul “Ion Oblemenco”:

  • 130.000 de lei – taxa pentru închiriere arenei, cu tot cu gazon
  • 47.000 de lei – asigurarea gazonului

“Gazonul hibrid este o altă etapă și o investiție prea mare pentru noi acum. E posibil să rezulte în timp o economie din întreținerea lui. Numai că noi încercăm să schimbăm gazonul actual din garanția pe care a dat-o constructorul. De aceea trebuie să mergem pe același tip de gazon”, a mai spus primarul din Craiova.