INCREDIBIL: “Dacă MAI MOR DIN EI, luăm rentă!”

Un alt scandal în rîndul Generaţiei 86. Şi totul a plecat de la renta viageră oferită de Ministerul Tineretului şi Sportului. Şapte foşti componenţi ai echipei cu care Steaua cucerea Cupa...
01.11.2013 | 21:56
INCREDIBIL Daca MAI MOR DIN EI luam renta

Un alt scandal în rîndul Generaţiei 86. Şi totul a plecat de la renta viageră oferită de Ministerul Tineretului şi Sportului. Şapte foşti componenţi ai echipei cu care Steaua cucerea Cupa Campionilor au depus dosare la MTS să primească o rentă de 1800 de lei lunar. Lovitura însă a fost puternică: doar două dosare au fost acceptate, şi cu multe eforturi din partea ministrului Bănicioiu, care a reuşit să-i treacă pe o listă a Academiei Române, de unde încasează lunar o indemnizaţie de merit! Cei care se bucură de o leafă pentru performanţa reuşită în 86 sînt Mihail Majearu şi Helmuth Duckadam. Alături de cei doi foşti componenţi ai roş-albaştrilor şi-au mai depus dosarele: Bumbescu, Bălan, Bărbulescu, Pistol şi Radu II. Aceştia nu au o situaţie financiară tocmai bună. Cum s-a ajuns aici ? FANATIK a aflat motivul pentru care dosarele nu le-au fost acceptate.

Majearu, atac la adresa lui Bănicioiu şi Academiei

Fără să afle că dosarul său a fost acceptat şi va încasa o rentă viageră, Mihai Majearu a lansat un atac la adresa MTS şi a ministrului Bănicioiu. “Chiar credeam că e ceva serios, că doar a promis un ministru, nu un om de pe stradă. Mă gîndeam că e un om serios, dar acum, sincer, ne-am săturat de promisiuni! Degeaba sînt intelectuali… Şi noi am fost nişte artişti, şi meritam aceste rente”. Nici reprezentanţii Academiei Române nu au scapăt de atacul lui Majearu, motiv pentru care fostul jucător de legendă a fost la un pas să-şi piardă renta. Duckadam şi ministrul Bănicioiu au intervenit, iar lucrurile s-au calmat. Nu însă şi restul jucătorilor din generaţia 86, care l-au certat dur pe Majearu pentru afirmaţiile din presă, dar şi pentru faptul că ei s-au ales fără bani.

Varianta oficială: Nu iau bani pentru că sînt buni de muncă!

Duckadam şi Majearu fac parte dintr-o lungă listă de personalităţi care se bucură de o indemnizaţie lunară. Pe listă se mai află nume sonore, cum ar fi actorul Radu Beligan, istoricul Constantin Bălăceanu-Stolnici, matematicianul Solomon Marcus sau criticul literar Eugen Simion. Cum cei amintiţi nu au probleme de sănătate, în cazul steliştilor s-a găsit un motiv de presă pentru a nu încasa renta. Şi anume: sînt apţi din punct de vedere medical şi pot avea activitate! În realitate, declaraţiile lui Majearu au indignat membrii Academiei, iar ministrul Bănicioiu nu a reuşit decît să primească promisiunea că şi dosarele lor vor fi acceptate pe viitor.

“Acum nu o să-mi tai o mînă pentru Academie ?!”

Pe lista propusă MTS s-a aflat şi Lucian Bălan. El a declarat pentru FANATIK că a rămas şocat să afle că pentru 18 milioane trebuie să demonstreze că nu este clinic sănătos. “Sînt total mîhnit că acel dosar a fost respins. Aveam nevoie de cei 18 milioane. Mi s-a spus că trebuie să fiu în incapacitate de muncă. Sînt curios ce doresc cei de la Academie ? Să-mi tai o mînă ca să arăt că sînt handicapat ?”, a reacţionat fostul component al Stelei.

Lista e lungă: trebuie să mai moară din ei!

Nemulţumit de decizia Academiei este şi Marian Radu II. El a dezvăluit pentru FANATIK că aşteaptă ca dosarul să-i fie aprobat, dar… şansele sînt reduse acum, pentru că acestea vor fi avizate doar în cazul în care va exista un deces în rîndul celor care încasează deja renta. „De zece ani ne tot promit că ne dau o rentă. Nici nu era vreo mare sumă… Ni s-a spus că lista e lungă, şi cînd se mai eliberează un loc, atunci primim şi noi indemnizaţie. Dacă se eliberează vreun loc înseamnă că trebuie să mai moară cineva. Mîine-poimîine o să auzim la Academie de noi că sîntem savanţi, savantul Bărbulescu, sau savantul Radu II”, a încheiat fostul component al Stelei.