Fotbal international

VIDEO. Doria a stins Il derby della Lanterna. Genoa, în cădere liberă

Ca întotdeauna, derbyul oraşului Genova a paralizat orice altă activitate sportivă în oraşul port. Rivalitatea Genoa - Sampdoria este teribilă şi meciurile se joacă la adrenalină maximă....
05.11.2017 | 10:59
VIDEO Doria a stins Il derby della Lanterna Genoa in cadere libera

Ca întotdeauna, derbyul oraşului Genova a paralizat orice altă activitate sportivă în oraşul port. Rivalitatea Genoa – Sampdoria este teribilă şi meciurile se joacă la adrenalină maximă. Din nou, pentru al treilea meci consecutiv, Sampdoria a avut câştig de cauză şi situaţia la Genoa devine alarmantă.Etapa a 12-a din Serie A a avut în prim plan Il derby della Lanterna, tradiţionala confruntare a oraşului Genova, între Genoa şi Sampdoria. A fost meciul cu numărul 115 dintre cele două formaţii, încheiat cu succesul cinic al Doriei cu 2-0, un pradox după aspectul jocului, dominat de Grifonul genovez, însă fără noroc şi implicit, la final, fără nici un punct în cont. A fost, totodată, al treilea succes consecutiv în derby pentru blucerchiati în faţa rivalei concitadine.

Genoa a pornit perfect, a avut câteva ocazii clare, însă golul a căzut în poarta lui Perin, în urma unei acţiuni a lui Duncan Zapata, care a deviat cu capul la Ramirez şi mexicanul a deschis scorul. Nici în această situaţie Genoa nu a căzut, a continuat să preseze şi ar fi putut egala până la pauză, dar Rossi a nimerit transversala, arătând că nici Fortuna nu a vrut să stea la braţ cu Grifonul în acest derby.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Genoa – Sampdoria 0-2. Suporterii lui Genoa cer preşedintelui vânzarea clubului 

În a doua parte, deşi scenariul a fost aproximativ acelaşi, cu Genoa dominând teritorial, Doria a fost mult periculoasă pe contre şi după ce Quagliarella a ratat o imensă ocazie, singur cu portarul, a rezolvat definitiv problema, după o nouă minge la care Zapata a fost servantul perfect. În urma acestui rezultat, Sampdoria a urcat în zona Europa League, pe locul 6, cu patru victorii din ultimele cinci meciuri (a pierdut doar la Inter cu 3-2), având 7 victorii, 2 egaluri şi tot atâtea eşecuri.

La Genoa situaţia devine dramatică. Antrenorul Juric riscă în orice moment concedierea, iar suporterii i-au cerut preşedintelui Preziosi să vândă, dacă vrea ca echipa să nu retrogradeze. Genoa are o singură victorie în 12 partide, la care se adaugă trei egaluri, total 6 puncte. Nu are nici o victorie acasă, singurul succes venind dintr-un 3-2 la Cagliari, iar în ultimele trei meciuri a fost învinsă de fiecare dată.

Tags: