Sport

Geoană a demisionat de la Guvern! Ce acuzaţii a făcut

Mircea Geoană a lansat acuzaţii dure la o zi după ce a fost exclus din PSD. Acesta l-a acuzat pe Ponta de sabotarea votului din Diaspora, ceea ce reprezintă o faptă penală, care se pedepseşte...
28.11.2014 | 14:26
Geoana a demisionat de la Guvern Ce acuzatii a facut

Mircea Geoană a lansat acuzaţii dure la o zi după ce a fost exclus din PSD. Acesta l-a acuzat pe Ponta de sabotarea votului din Diaspora, ceea ce reprezintă o faptă penală, care se pedepseşte cu închisoarea.

“Este evident că organizarea catastrofală a votului din Diaspora a generat rezultatul catastrofal al PSD din 16 noiembrie şi valul de antipatie. Sunt convins că a fost un act deliberat de împiedicare a votului pentru românii din străinătate. Domnul Ponta este principalul vinovat, domnul Corlăţean e principalul complice”, a declarat Geoană.

Geoană a făcut apel la MAE să facă publice solicitările pe care ambasadele le-au adresat pentru suplimentarea secţiilor. Acesta a mai afirmat că Guvernul a păstrat numărul total al secţiilor, dar au micşorat număr secţiilor unde sunt mulţi români şi au crescut numărul secţiilor în locurile în care sunt puţini români.

Geoană a susţinut că Ponta a fost sfătuit de consultanţi şi de oameni din partid să rezolve problema, dar a decis în mod deliberat să nu majoreze numărul secţiilor. “Am informaţii că a fost o discuţie şi ştiu clar că Ponta exclusiv a decis să nu fie mai multe secţii”, a declarat Geoană.

“Sunt convins că mai devreme sau mai târziu vor răspunde legal. Aştept ca DNA şi Parchetul General să facă lumină”, a mai spus Geoană.

Acesta a anuntat azi in cadrul unei conferinte de presa organizate in Senatul Romaniei ca a renuntat la functia de Inalt Reprezentant al Primului-Ministru pentru promovarea proiectelor economice strategice şi de diplomaţie publică.

“Puteti considera ca nu mai sunt in acea funtie onorifica. Am acceptat-o tocmai ca sa ajut Romania, sa ajut Guvernul. Atunci am fost bun de pus in vitrina si de dus in America si in alte locuri. “, a spus Mircea Geoana.

Activitatea lui Mircea Geoană a fost onorifică şi neremunerată.

Senatorul Mircea Geoana a mai declarat ca isi doreste sa puna bazele unei noi platforme a “stangii moderne” ceea ce poate insemna un nou partid.

“Va trebui sa gandim o platforma a unei stangi moderne care asculta de vocea strazii. Incurajez pesedistii adevarati sa asculte ce mesaj am primit”, a spus Geoana.

Geoana a precizat ca aceasta poate sa fie o platforma civica sau politica. El a facut apel la “pesedistii adevarati” “sa nu se sinucida” pe termen mediu si sa isi ia partidul inapoi. Daca acest lucru nu se va intampla insa el va construi aceasta platforma ca o alternativa de stanga moderna la PSD.

sursa: stiripesurse.ro