Sport

Interviu EXCLUSIV / Căpitanul rupe tăcerea! Pleacă şi el? “Am OFERTE!”

Este căpitanul Petrolului şi un exemplu pentru tinerii jucători din România. Geraldo a ieşit în evidenţă prin seriozitate şi inteligenţă la toate echipele pentru care a evoluat şi aşa a...
29.01.2015 | 13:20
Interviu EXCLUSIV  Capitanul rupe tacerea Pleaca si el Am OFERTE

Este căpitanul Petrolului şi un exemplu pentru tinerii jucători din România. Geraldo a ieşit în evidenţă prin seriozitate şi inteligenţă la toate echipele pentru care a evoluat şi aşa a atras simpatia suporterilor Stelei şi ai Petrolului.

Geraldo Alves a oferit un interviu pentru FANATIK.RO, în care a vorbit despre problemele financiare de la Petrolul, despre relaţia pe care a avut-o cu fostul său antrenor, Jose Mourinho, dar şi despre fratele său, Bruno Alves. Acesta a dezvăluit dacă va juca pentru o altă echipă din România.

Salut, Geraldo! Ai purtat vreo discuţie cu oficialii Petrolului în legătură cu situaţia de la club?

– Da, am vorbit cu domnul Andi Crâng. Mi-a spus că nu se ştie ce o să se întîmple pe viitor cu echipa.

În situaţia în care vă aflaţi, s-au schimbat obiectivele pentru acest sezon?

– Noi ne dorim să cîştigăm Cupa şi să ocupăm un loc cît mai bun în clasament la sfîrşitul campionatului.

Are oferte din Romania şi din străinătate

FOTBAL:ASTRA GIURGIU-PETROLUL PLOIESTI, LIGA 1 (27.10.2014)

Ai intrat în ultimele 6 luni de contract, ce ai de gînd să faci? Îl vei prelungi?

– Nu cred că mai sînt dorit de Petrolul. Eu o să îmi respect contractul pînă la sfîrşit şi în vară o să îmi caut o nouă echipă.

Ai oferte din străinătate sau din România?

– Am cîteva oferte, echipe din România cît şi din Portugalia sînt interesate de mine.  Îmi doresc să duc pînă la sfîrşit contractul cu Petrolul.

Ai fost apreciat de suporterii Stelei şi de cei ai Petrolului pentru evoluţiile tale bune. Care este secretul?

– Nu este nici un secret. Eu mă antrenez bine şi sînt profesionist. Lumea crede că trebuie să ai calitate ca fotbalist, dar nu este adevărat. Trebuie să munceşti foarte mult ca să reuşeşti în fotbal. Eu muncesc mult.

Contează plecările jucătorilor importanţi de la Petrolul?

– Avem jucători foarte buni, dar sîntem afectaţi atunci cînd pleacă, pe rînd, cîte un jucător. Cred că nu vor mai pleca, sîntem toţi în cantonament.

“La Steaua sînt condiţii pentru a face performanţă”

Ce părere ai despre trecerea lui Gabi Tamaş la Steaua? Tu ai merge să evoluezi pentru Dinamo?

– Îmi place Tamaş ca jucător. Are condiţii bune la Steaua ca să facă performanţă. Echipa mea de suflet este Varzim. Eu sînt fotbalist profesionist, joc acolo unde mi se oferă încredere şi unde sînt dorit. Eu respect toate echipele pentru care am evoluat şi toate echipele rivale.

Eşti un fotbalist cu experienţă, cum crezi că s-a schimbat viziunea ta asupra fotbalului?

– Cînd eram mai tînăr, era mai greu fotbalul, era foarte dificil să reuşeşti să te impui în prima echipă. Acum este mai uşor. Fotbaliştii tineri au mai multe oportunităţi. Fotbalul este mai slab, a evoluat mult, dar este mai slab, fără fantezie şi creativitate. Se pune mai multă presiune acum, iar patronii nu au răbdare.

Sînteţi trei fotbalişti în familie, ţi-ar plăcea să evoluezi în aceeaşi echipă cu ei? Există vreo şansă ca tu şi Bruno să jucaţi împreună? (Bruno Alves este jucătorul lui Fenerbahce, iar Julio Alves evoluează pentru Rio Ave)

– Da, sîntem trei fotbalişti şi ei sînt mai buni, eu sînt pe locul 3. Mi-ar plăcea să evoluăm pentru aceeaşi echipă. Sînt şanse ca eu şi Bruno să facem parte din acelaşi lot. O să vedem ce o să ne rezerve viitorul. 

10947656_1546569082288945_1790491384_n

Ai avut o întîlnire cu Bruno în cantonamentul din Antalya. Ţi-a dat vreun sfat în legătură cu Petrolul?

– Noi nu vorbim despre fotbal atunci cînd ne întîlnim. El nu cunoaşte fotbalul din România şi despre Petrolul nu are ce să îmi spună. Peste tot sînt probleme financiare ca la Petrolul şi el ştie asta. 

“Mourinho este diferit şi se vede de ce”

Tu ai fost antrenat de Mourinho, cum a fost acea perioada?

– Este un antrenor foarte, foarte bun. Nu pot să îl compar cu altcineva. Cu el antrenor eu am debutat în prima ligă din Portugalia. Este diferit şi se vede de ce.

Care este cel mai frumos moment pe care ţi-l aminteşti din perioada în care erai antrenat de el?

– Hmmmm…. Am fost în Braga, iar noi jucătorii cei tineri stăteam afară, el a venit la noi şi a glumit foarte mult.  Am rămas surprins cînd am văzut că glumeşte cu jucătorii tineri şi nu cu cei mai bătrăni, care jucau şi la naţională. Era şi el mai tînăr şi la început de carieră.

Care a fost cel mai ciudat lucru pe care l-ai văzut în România?

– Cel mai ciudat lucru a fost felul în care patronii unor cluburi ies la televizor şi cum vorbesc. Acesta este cel mai rău lucru din fotbalul românesc.

Ce îţi doreşti să faci după ce o să renunţi la fotbal?

– Nu m-am gîndit la asta. Cred că o să fie cel mai greu lucru din viaţa mea. O să mă gîndesc la asta în curînd, sînt aproape de sfîrşitul carierei de fotbalist.

400.000 de euro este cota lui Geraldo Alves, conform transfermarkt