Sporturi

Ani: 44. Pensionat! La ora 11 are meci, la 13 cară MARFĂ!

Informaţia că fostul mare hocheist al Stelei, Cătălin Geru (44 de ani), munceşte ca lucrător comercial într-un hypermarket din Galaţi a creat stupefacţie printre iubitorii sportului românesc...
14.02.2014 | 00:05
Ani 44 Pensionat La ora 11 are meci la 13 cara MARFA

Informaţia că fostul mare hocheist al Stelei, Cătălin Geru (44 de ani), munceşte ca lucrător comercial într-un hypermarket din Galaţi a creat stupefacţie printre iubitorii sportului românesc în ultimele zile. Omul care a apărat 20 de ani culorile Stelei, club de la care a ieşit la pensie în 2008, pe cînd avea 40 de ani, joacă şi în prezent la Dunărea Galaţi, însă pe lîngă antrenamentele zilnice, el are şi un job. Unul full time! Situaţia pare inexplicabilă, dar ne lămureşte chiar Geru: “E a cincea lună de cînd lucrez la Carrefour şi, crede-mă, îmi place ceea ce fac, pentru că altfel nu rămîneam. E un cîştig binevenit, însă nu muream de foame. Am totuşi o pensie de la stat pentru cele două decenii jucate la Steaua, de 1.000 lei pe lună”.

“Nu credeam că mă vor accepta în hypermarket”

Chiar şi aşa, povestea pare una şocantă, avînd în vedere cele 32 de trofee pe care Geru le-a strîns în anii în care a apărat culorile Stelei (15 titluri şi 17 cupe)! Cu atît mai mult cu cît fostul hocheist face o mărturisire total neaşteptată pentru FANATIK.RO: “Iniţial, nici nu credeam că mă vor accepta pentru acest job. Adică eu nu aveam nici o experienţă în domeniul ăsta, toată viaţa am făcut doar hochei. Am trimis totuşi CV-ul şi m-au căutat imediat, ceea ce m-a bucurat mult”. Serviciul nu-l împiedică însă pe Geru să joace şi hochei, chiar şi la 44 de ani! “Norocul meu este că patinoarul este la trei minute de locul meu de muncă. Aşa economisesc timp şi mă pot antrena zilnic, că altfel nu se poate. Nu mă pot lăsa de hochei! Mă gîndesc cu groază la ziua în care voi fi nevoit să fac asta…“, a explicat hocheistul pentru FANATIK.RO.

“Am avut meci la 11:30, am jucat două reprize, pentru că la 13:30 trebuia să fiu la muncă”

Povestea de viaţă a lui Geru merge mai departe şi sportivul ne explică cam care este stilul său de viaţă în prezent. “Mă bucur că muncesc, am copii, trebuie să am grijă de ei! Lucrez în ture. Cînd sînt de dimineaţă, antrenamentele le fac seara, iar cînd merg la muncă de după-amiază, mă pregătesc dimineaţa. Fără antrenamente n-aş putea rezista. Recent am avut un meci la 11:30, am jucat două reprize (n.r. – o partidă de hochei are trei reprize a cîte 20 de minute de joc efectiv), iar la ora 13:00 am ajuns acasă să fac duş, fiindcă la 13:30 trebuia să fiu la program. Îmi place stilul acesta de viaţă, după cum am mai spus”, a continuat Geru.

geru

“Am făcut naveta timp de 20 de ani!”

Discutînd despre această situaţie, întrebarea care se aşterne în mintea oricărui cititor se leagă direct de satisfacţiile materiale pe care le are un hocheist care joacă pentru cel mai important club din ţara sa, timp de 20 de ani. Evident, ele nu sînt unele de invidiat: “În medie,  salariul meu a fost de aproximativ 2.000 de lei lunar pe vremea în care jucam la Steaua, cu tot cu alte bonusuri ajungeam în jurul a 3.000 de lei. Însă gîndeşte-te că timp de două decenii am făcut naveta între Galaţi şi Bucureşti. Eu nu am avut casă în capitală şi, în plus, copiii mei erau mici, trebuia să îmi văd familia şi să fiu alături de ea cît mai des posibil, aşa că am cheltuit ceva bani…”. Cînd vine vorba despre situaţia actuală de la clubul care joacă, realitatea devine şi mai crudă. “Nu joc pentru bani, ci din plăcere. La Dunărea salariul e de 900 de lei pe lună, însă doar timp de cinci luni pentru că se consideră că atît e sezonul. Sînt bani bine veniţi, dar nu datorită lor joc, ci fiindcă iubesc prea mult acest sport”, a explicat sportivul.

Concetăţenii îl vor preşedinte la DJTS

Geru a încercat şi o carieră în antrenorat, însă infrastructura acestui sport la noi în ţară l-a determinat să renunţe la această variantă. “În 2008, cînd m-am întors la Galaţi am preluat o grupă de copii. Însă antrenamentele nu puteau fi ţinute decît de cîteva ori pe zi, cînd puştii erau la şcoală. Veneau maximum patru-cinci la un antrenament… Nu poţi face performanţă în acest fel… De-aia am renunţa”. Acum, un număr mare de locuitori ai municipiului Galaţi îl susţine pe Geru pentru postul de preşedinte al DJTS. “Nu ştiu prea multe legate de subiectul ăsta… Ar fi o mare onoare, dar eu nu cred în aşa ceva. Dacă era ceva concret, cred că s-ar fi făcut de acum cinci ani, de cînd am revenit în Galaţi. Nu vreau să mai spun alte chestii”, a încheiat Cătălin Geru pentru FANATIK.RO.

HOCHEI:STEAUA BUCURESTI-UJPEST TORNA EGILET 6-3,LIGA MOL (9.01.2009)

 

0.HOCHEI: STEAUA RANGERS-CSM DUNAREA GALATI 7-2, LIGA NATIONALA (25.03.2012)