Fotbal international

Gest de mare jucător făcut de Cristiano Ronaldo. L-a felicitat pe Modric pentru trofeul UEFA

07.09.2018 | 11:03
Gest de mare jucator facut de Cristiano Ronaldo La felicitat pe Modric pentru trofeul UEFA

Cristiano Ronaldo a făcut un gest de mare jucător, care demonstrează că știe să primească foarte demn și relaxat și eșecurile care apar în viața sa. Jucătorul lui Juventus a încheiat pe locul 2 în cursa pentru trofeul acordat celui mai bun fotbalist în 2018 în viziunea UEFA,în urma fostului său coechipier de la Real Madrid, croatul Luka Modric. Au participat la vot 80 de antrenori şi 55 de reprezentanţi ai mass-media de pe “Bătrânul continent” şi rezultatul a fost pentru multă lume o mare surpriză. Inclusiv pentru Cristiano şi conducerea lui Juventus, care şi-au anulat prezenţa la Monte Carlo în ultimul moment, la ceremonia de decernare a trofeului.

Cristiano, mesaj de felicitare pentru Modric. Portughezul nici nu a mai zburat la Monte Carlo la festivitatea de premiere şi e dezamăgit că nici acum nu a marcat încă primul gol în Serie A
Cristiano, mesaj de felicitare pentru Modric. Portughezul nici nu a mai zburat la Monte Carlo la festivitatea de premiere

A fost un rezultat neaşteptat, comentat pe larg şi de presa internaţională, pentru că acest trofeu se referea exclusiv la competiţiile patronate de forul european, fără a avea cea mai mică legătură cu turneul final al Campionatului Mondial din Rusia. Pentru că Luka Modric a fost desemnat drept Balonul de Aur al turneului final al CM, în timp ce la Real Madrid nu avea cum să fie înaintea lui Cristiano Ronaldo, care a stabilit record peste record în Champions League cu golurile sale. Ceea ce, implicit, duce la ideea clară că referindu-ne strict la competiţiile patronate de UEFA, Cristiano Ronaldo a fost de departe MVP-ul, golurile sale ajutând la câştigarea celui de-al treilea Champions League consecutiv de către Real Madrid.

Cristiano Ronaldo l-a felicitat pe Modric, deşi el ar fi trebuit să câştige trofeul UEFA

În aceste condiţii foarte multă lume se aştepta ca portughezul să fie câştigător pe merit, însă rezultatul a fost Luka Modric, ale cărui merite în câştigarea Champions League au fost incomparabil mai mici decât cele ale lui CR7. Cu toate acesta, Modric a dezăvluit că a primit mesaj de felicitare din partea lui Ronaldo. “Cristiano mi-a trimis un mesaj să mă felicite pentru că am câștigat premiul pentru cel mai bun jucător. Mi-a spus că se bucură pentru mine și că l-am meritat și că așteaptă să ne revedem curând”.

Următorul prilej pentru a-şi măsura forţele cei doi foşti coechipieri pe Santiago Bernabeu este trofeul acordat de FIFA pentru cel mai bun jucător al anului. Şi trioul ales să se bată pentru locul 1 este indentic celui din cursa pentru trofeul UEFA: Modric – Ronaldo – Salah. Asta pentru dezamăgire uriaşă a campionului mondial, francezul Antoine Griezmann,iarăşi o supărare justificată, pentru că dacă vorbim de cel mai bun jucător din lume obligatoriu punem ca obiectiv major turneul final al Campionatului Mondial din Rusia, acolo unde doar Modric, finalist şi Griezmann, câştigător ar fi avut tot dreptul să se afle în luptă directă.

Griezmann, favorit la Balonul de Aur

Şi din nou şansele ca portughezul să continue seria succeselor din anii anteriori sunt foarte mici, pentru că Ronaldo şi Portugalia au încheiat repede Mondialul, în optimi, scoşi de Luis Suarez şi al său Uruguay, iar Salah cu naţionala Egiptului practic nici nu a existat. Va fi însă pe final de an marea bătălie pentru Balonul de Aur, trofeu pe care Cristiano şi l-a adjudecat de cinci ori, la fel ca Leo Messi, absent anul acesta din lupta pentru orice trofeu pentru prima dată în ultimul deceniu. Şi acolo, cel mai probabil, supremaţia sa va între Griezmann şi Modric, cu prima şansă în favoarea francezului, nu numai pentru că trofeul e acordat de Franc e Football.