Sport

Gest superb al lui Rodion Cămătaru. Câți bani a plătit pentru operația lui Aurică Beldeanu

06.11.2018 | 14:27
Rodion Cămătaru a dat banii pentru operația lui Aurică Beldeanu

Aurică Beldeanu a fost operat, după ce i s-a făcut rău la priveghiul lui Ilie Balaci. Fostului fotbalist al „Craiovei Maxima” a suferit un preinfarct cu semipareză și a fost internat de urgență. FANATIK.RO a aflat că Beldeanu a fost ajutat de fostul său coechipier, Rodion Cămătaru.

„Cami” nu s-a uitat la bani și a dat peste 20.000 de lei pentru operația lui Aurică Beldeanu. Cu ajutorul președintelui Comisiei Tehnice al FRF, Mihai Stoichiță, Cămătaru a reușit să îl interneze pe Beldeanu la Spitalul Bagdasar Arseni, acolo unde a și fost operat. Totul a decurs foarte bine iar Beldeanu se află acum în afara oricărui pericol. Inițial, Beldeanu fusese internat la Spitalul din Craiova, dar a fost mutat la București, pentru analize mai amănunțite. Pe 31 octombrie, el a fost supus unei intervenții chirurgicale complicate, dar totul a decurs cum trebuie și acum fostul internațional așteaptă să fie externat.

Rodion Cămătaru i-a plătit operația lui Beldeanu. Prima declarație a fostului mare golgeter al României

Într-o scurtă declarație pentru FANATIK.RO, Rodion Cămătaru a vorbit despre starea fostului coleg de echipă: „Acum se simte foarte bine Aurică, operația a mers bine, va fi externat miercuri de la Spitalul Bagdasar Arseni. Îi mulțumim profesorului Ciubotaru (n.r. Vasile Ciubotaru, șeful secției de Neurochirurgie) pentru tot ceea ce a făcut. Este în afara oricărui pericol.”

Aurică Beldeanu a fost scos pe brațe la înmormântarea lui Ilie Balaci. Cum l-a ajutat Rodion Cămătaru

Cămătaru nu a vrut să discute despre banii pe care i-a cheltuit pentru operația lui Beldeanu: „Discutăm de bani sau despre sănătate acum? Pe noi doi ne leagă o viață. Trebuie să fii întotdeauna pregătit în viață, de la agonie la extaz. Întotdeauna se trece foarte ușor. Așa e în viață. Suntem la o vârstă la care deja începem să ne dăm seama de valoarea semenilor. Nu am mai avut timp să ne gândim la fotbal, au fost lucruri mai sensibile în ultimele săptămâni.”

Beldeanu și Cămătaru au jucat împreună la „Craiova Maxima”, între anii 1976 și 1985. Cei doi sunt cumnați prin alianță, nevestele lor fiind surori. Ei au câștigat împreună două titluri de Liga 1 alături de formația din Bănie, în sezoanele 1979-1980 și 1980-1981, dar și 4 Cupe ale României, în 1977, 1978, 1981 și 1983. Aurel Beldeanu are 67 de ani, fiind născut pe 5 martie 1951.