Sport

EMOŢIONANT! Duckadam: “Fantastic ce fac ROMÂNII din Canada pentru KASSI!”

Kassandra Rotariu este o vedetă fără voie şi care nu şi-ar fi dorit nici un pic din publicitatea pe care o are. Motivele le ştim cu toţii. Micuţa adoptată de familia fostului fotbalist Iosif...
21.06.2014 | 09:18
EMOTIONANT Duckadam Fantastic ce fac ROMANII din Canada pentru KASSI

Kassandra Rotariu este o vedetă fără voie şi care nu şi-ar fi dorit nici un pic din publicitatea pe care o are. Motivele le ştim cu toţii. Micuţa adoptată de familia fostului fotbalist Iosif Rotariu a fost maltratată în primii ani ai vieţii de bunica sa, ajunsă acum la închisoare, şi, după ce un moment dat era, efectiv, la un pas de moarte, şi nu e o figură de stil, fetiţa şi-a revenit după zeci şi zeci de operaţii chinuitoare pe care le-a suportat în ultimii ani.

Despre gesturile care s-au făcut pentru strîngerea fondurilor care să acopere tratamentul de care Kassandra are nevoie s-au scris nenumărate rînduri. Notorietatea tatălui său, Iosif Rotariu, fost mare fotbalist al Stelei şi al echipei naţionale, a contribuit enorm, iar emulaţia stîrnită de dorinţa de a ajuta s-a făcut simţită oriunde. FANATIK.RO vă dezvăluie astăzi o altă poveste, una a unui grup de oameni de ispravă care şi-au dorit să contribuie şi ei, cu cît se poate, la o soartă mai bună pentru Kassandra Rotariu.

P: Pariaza la Cupa din 2014 cu Unibet! Bonus de 150 RON la inregistrare!

Cine sînt Viorel Neamţu şi Cristi Bănaru? 

Sub titulatura „Kassandra International Soccer Tournament” – Turneul internaţional de fotbal Kassandra, Viorel Neamţu şi Cristi Bănaru, doi emigranţi români din Canada, organizează de trei ani o competiţie ale căror venituri se duc, exclusiv, în conturile micuţei crescută de Iosif Rotariu şi de soţia sa, Dana. Cei doi au înfiinţat în urmă cu mai mulţi ani Academia Română de Fotbal, dar şi o echipă, Poli Toronto, numele fiind ales după cel al Politehnicii Timişoara.

IMG_1361

Au început deja organizarea pentru 2015!

Dacă în 2013, organizatorii au ales să-l invite pe Emerich Dembrovschi, anul acesta oaspetele de gală al româno-canadienilor a fost Helmuth Duckadam. Fostul mare portar a rămas impresionat de iniţiativa OAMENILOR din Toronto şi a povestit pentru FANATIK.RO cum a trăit cele patru zile petrecute în Canada.. Aceşti OAMENI – şi să-i scrieţi cu litere mari! – merită toată aprecierea. Ce fac ei pentru a-şi ajuta semenii este incredibil. Fantastic ce fac acolo pentru Kassi! Poate o să vă miraţi, dar să ştiţi că nici nu plecasem de acolo şi ei deja începuseră să se ocupe de organizarea evenimentului din 2015. Asta ca să vă daţi seama cît efort depun, explică Duckadam.

Tătăruşanu şi-a donat mănuşile

Fostul mare portar a fost invitat pe cheltuiala organizatorilor, alături de soţia sa, dar a întors gestul frumos făcut de românii din Toronto.Vreau să mulţumesc clubului Steaua, pentru că m-au ajutat să duc un tricou şi o minge cu semnăturile tuturor jucătorilor, obiecte care au fost scoase la licitaţie acolo. În plus, Ciprian Tătăruşanu mi-a oferit o pereche de mănuşi pentru a o valorifica acolo. S-au strîns nişte bani frumuşei, spune Duckadam despre cadourile pe care a reuşit să scoată în jur de 2.000 de dolari, bani care au ajuns la Kassandra Rotariu.

Duckadam, profesorul ad-hoc de înot al Kassandrei

Despre micuţa crescută de familia lui Iosif Rotariu, fostul portar nu poate vorbi decît în cuvinte mari. Este ceva fantastic acest copil. Efectiv, îţi dă pofta de viaţă, atît de veselă este, explică Duckadam, cu zîmbetul unui părinte fericit pe figură. Plin de bucurie, acesta dezvăluie că a reuşit să lege o relaţie strînsă cu micuţa Kassandra: „Mă mîndresc cu faptul că, la ora şapte dimineaţa, eu şi Kassi eram la piscina hotelului. Doar noi doi. Am reuşit să o învăţ să înoate fără vesta gonflabilă. Era foarte bucuroasă”. Kassandra a fost oricum în centrul atenţiei, ea fiind plimbată la un parc acvatic, dar fiind şi provocată la o partidă de tenis de masă de cei prezenţi.

kassandra ping pong

Şi organizatorii şi-au plătit biletele

Viorel Neamţu (foto jos, în bluză albastră), Cristi Bănaru şi ceilalţi români din Toronto care se ocupă de organizarea acestui eveniment nu sînt oameni care, ajunşi peste Ocean, s-au pricopsit. „Au slujbe normale, nu au afaceri sau ceva de genul acesta. Cîştigă cît cîştigă orice om care munceşte în Canada. Tocmai de aceea gestul lor este şi mai valoros, şi mai plin de însemnătate”, spune Duckadam. Pentru a reuşi să acopere costurile acţiuni, dar şi ca să strîngă o sumă considerabilă pentru Kassandra, fiecare persoană care a participat la banchetul competiţiei, inclusiv organizatorii, a plătit un tichet de intrare. Astfel, adulţii au achitat cîte 70 de dolari, cei peste 65 de ani au cotizat cu 60 de dolari, în timp ce adolescenţii şi copiii au avut parte de o reducere substabţială, aceştia achitînd 25, respectiv 10 dolari. În total, s-au strîns în jur de 200 de persoane care s-au ospătat inclusiv cu mititei cumpăraţi de la magazinele româneşti din zonă.

nea vio

Sînt o comunitate mică, dar sînt cei mai uniţi români pe care i-am văzut undeva în străinătate. Sînt mîndru că m-au invitat” (Helmuth Duckadam, preşedinte de imagine Steaua)