Fotbal international

Gestul de milioane al lui Sadio Mane! Unde a ales să-și facă vacanța după finala Cupei Africii

28.07.2019 | 22:45
Gestul de milioane al lui Sadio Mane Unde a ales sasi faca vacanta dupa finala Cupei Africii
Gestul de milioane al lui Sadio Mane

Sadio Mane a avut parte de un sezon epuizant. Senegalezul a fost unul dintre cei mai buni jucători ai lui Liverpool, ajutându-și echipa să încheie pe locul 2 în Premier League și să câștige Liga Campionilor. La scurt timp după ce colegii săi au intrat în vacanță, Mane a onorat convocarea la naționala Senegalului. 

Gestul de milioane al lui Sadio Mane! Unde a ales să-și facă vacanța

Nu a făcut act de prezență, ci a contribuit la calificarea naționalei sale în finala Cupei Africii pe Națiuni, pe care senegalezii au pierdut-o cu 0-1 în fața Algeriei. Nici măcar după încheierea Cupei Africii Mane nu se odihnește. A ales să se relaxeze muncind în orășelul în care s-a născut, Bambali.

Acolo, atacantul lui Liverpool a construit deja un stadion, un spital și o moschee, iar acum s-a întors pentru a verifica stadiul lucrărilor pentru școala pe care și-a propus să o ridice. Costurile acestei lucrări se ridică la 270 de mii de dolari, însă acest lucru nu-l afectează prea mult pe Mane, care își dorește să își ajute comunitatea. Practic, suma investită de Mane în școală este încasată de jucător în trei săptămâni la Liverpool. Revenit în orășelul în care a crescut, Mane a decis să ofere câte 85 de dolari fiecărei familii din comunitate.

Mane a verificat stadiul lucrarilor la scoala pe care o construieste
Mane a verificat stadiul lucrarilor la scoala pe care o construieste

Câștigă 100.000 de euro pe săptămână la Liverpool

Jucătorul în vârstă de 27 de ani evoluează pentru naționala Senegalului încă din 2012, iar de atunci nu a fost an în care să nu marcheze cel puțin un gol pentru naționala sa. Are 18 goluri în 62 de partide.

Mane a început fotbalul în Senegal, la Generation Foot, însă a fost repede remarcat de cluburile din Europa. În 2011 era luat de francezii de la Metz, iar un an mai târziu se transfera în Austria, la Red Bull Salzburg, acolo unde avea evoluții foarte bune. Southampton l-a cumpărat în 2014 pentru 13 milioane de euro. Mane a confirmat și în fotbalul britanic, iar Liverpool l-a cumpărat în 2016 cu 40 de milioane de euro.

Mane are 59 de goluri înscrise în 123 de partide jucate pentru Liverpool, însă Liga Campionilor din acest an a fost primul trofeu cucerit alături de „cormorani”.

Alături de colegul său Mohamed Salah, Mane este un adevărat star pentru oamenii din Africa, anul trecut Liverpool donând 100 de tricouri cu numele său pentru orfanii din Malawi. Gesturile caritabile făcute de Mane pentru poporul său depășesc în acest moment suma de un milion de euro.