Fotbal intern

Ghencea, demolată! Cum arată acum legendara arenă pe care Steaua scria istorie

05.09.2018 | 20:10
Ghencea demolata Cum arata acum legendara arena pe care Steaua scria istorie

Compania Națională de Investiți a publicat pe pagina oficială de Facebook noi imagini cu stadionul „Steaua”, a cărui demolare se desfășoară cu pași rapizi. 

Suporterii Stelei și-au luat adio de la “templul” Ghencea la începutul acestei luni. Asociația Steliștilor 1947 a invitat la stadion pe toți cei care vor să vadă pentru ultima dată stadionul pe care au fost trăite cele mai mari performanțe din fotbalul românesc.

În cadrul evenimentului organizat pe stadionul Steaua, la care au mai fost prezenţi şi foştii jucători Adrian Bumbescu, Ştefan Iovan, Gavrilă Balint, Miodrag Belodedici, Adrian Neaga, George Ogăraru şi primarul Sectorului 5, Daniel Florea, invitaţii au primit ca amintire o bucată din gazonul vechii arene.

Ghencea, demolată! Cum arată acum legendara arenă

Din imaginile puse la dispoziție de CNI, putem vedea că numai tribuna oficială a mai rămas intactă, restul arenei pe care se strângeau zeci de mii de suporteri pentru a-i aplauda pe Lăcătuș, Pițurcă sau Balint fiind doar o ruină.

Vezi imaginile în galeria foto de mai sus!

Comandantul CSA Steaua, Cristian Petrea, a anunţat că investiţia pentru construcţia noului stadion, cu o capacitate de aproximativ 30.000 de locuri, se ridică la 60 de milioane de euro: “Investiţia în noul stadion se va ridica la aproximativ 60 de milioane de euro, 304 milioane de lei. În martie 2020 stadionul va fi gata, când va fi inspectat de către comisia UEFA şi omologat. Sunt într-un fel trist pentru că astăzi oficial e primul pas spre reconstrucţie, dar şi sentimente de fericire pentru că suporterii şi echipa vor beneficia de un stadion modern. Amintirile nu mor niciodată, ele există în inima noastră şi vor fi înglobate în noua arenă”, a spus el.

Noua arenă, teren de antrenament la EURO 2020

Stadioanele stabilite pentru antrenamentele echipelor la EURO 2020, turneu pe care România îl va găzdui, sunt Arcul de Triumf, Ghencea şi Giuleşti. După cum a anunţat Compania Naţională de Investiţii, proiectele sunt în graficul stabilit, există finanţarea, astfel încât termenul de dare în folosinţă a celor trei noi stadioane a fost fixat pentru 31 martie 2020. De asemenea, Stadionul Dinamo face parte din proiectul EURO 2020, urmând o cale separată de recuperare a întârzierilor apărute. În schimb, Arena Națională va găzdui patru meciuri la EURO 2020, iar, dacă ne vom califica, două dintre partide vor fi disputate de naționala României.

Fostul atacant Marius Lăcătuş îşi doreşte să antreneze echipa CSA Steaua pe noul stadion, care va fi gata în prima parte a anului 2020: “Cred că suporterii ştiu foarte bine ce înseamnă pentru mine stadionul Steaua. Este stadionul unde am reuşit ca jucător să obţin cele mai mari performanţe şi este locul unde îmi continui activitatea ca antrenor al echipei Steaua. Este stadionul care îmi va rămâne veşnic în amintire. Îmi doresc din tot sufletul ca odată terminat acest stadion să fiu din nou aici alături de echipa care sper că va ajunge în cel mai scurt timp acolo unde îi este locul”.

Tags: