News

Gheorghe Gheorghiu, la un pas de tragedie! A scăpat ca prin minune

În noaptea de joi spre vineri, poliţia şi pompierii din Braşov au fost alertaţi, printr-un apel la 112, în legătură cu un imobil din buricul Braşovului, care s-a dărâmat parţial. În...
29.06.2015 | 14:06
Gheorghe Gheorghiu la un pas de tragedie A scapat ca prin minune
ADVERTISEMENT

În noaptea de joi spre vineri, poliţia şi pompierii din Braşov au fost alertaţi, printr-un apel la 112, în legătură cu un imobil din buricul Braşovului, care s-a dărâmat parţial. În clădirea cu pricina locuieşte Puiu Gheorghiu, tatăl cunoscutului folkist Gheorghe Gheorghiu.

“Casa a fost ridicată în Evul Mediu de negustorii germani şi are ziduri de bastion, groase de un metru, aşa că este mai sigură decât multe din blocurile ridicate în ultimii ani”, îşi descria Gheorghe Gheorghiu casa părintească, situată în centrul Braşovului, în Piaţa Sfatului.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre un apartament aflat la etajul unui imobil vechi de 600 de ani. Joi noapte, trecerea timpului, însă, şi-a spus cuvântul.

Scara interioară care urcă în apartamentul familiei Gheorghiu şi faţada care dă spre curtea interioară a clădirii s-au prăvălit într-un zgomot infernal, tulburând liniştea urbei de la poalele Tâmpei.
Panicaţi, vecinii au alertat poliţia şi pompierii, care au făcut o constatare neaşteptată: nimeni nu se afla în clădire în momentul incidentului.

ADVERTISEMENT

Pagubele nu au fost evaluate

 

Doar o minune a făcut ca bătrânul Gheorghiu să nu fie acasă în acea noapte fatidică, acesta aflându-se la Bucureşti, într-o scurtă vizită la fiul lui. Imediat ce a fost înştiinţat, Gheorghe Gheorghiu a plecat într- un suflet la Braşov să vadă cu ochii lui amploarea dezastrului.

Până în momentul de faţă, pagubele nu au fost evaluate, mai ales că este vorba despre o clădire de patrimoniu. Cert este că, în aceste condiţii, tatăl artistului nu se poate întoarce să locuiască acolo.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.libertatea.ro

Tags: