Fotbal intern

Ce conspiraţie! Critici la adresa lui Hagi: „L-ai detronat pe Dobrin!”

Cu o zi înainte să se comemoreze 10 ani de la moartea lui, Nicolae Dobrin a pierdut titlul de cel mai tânăr jucător român care a evoluat într-un meci oficial. La partida din şaisprezecimile...
26.10.2017 | 14:38
Ce conspiratie Critici la adresa lui Hagi Lai detronat pe Dobrin

Cu o zi înainte să se comemoreze 10 ani de la moartea lui, Nicolae Dobrin a pierdut titlul de cel mai tânăr jucător român care a evoluat într-un meci oficial. La partida din şaisprezecimile de finală ale Cupei României, dintre CSM Reşiţa şi Viitorul Constanţa, scor 2-4, la formaţia oaspete a evoluat Roberto Mălăele, jucător în vârstă de 14 ani, 6 luni şi 26 de zile. Mălăele a devenit astfel cel mai tânăr jucător român care a evoluat într-o partidă oficială. El l-a depăşit astfel pe Nicolae Dobrin, care la 1  iulie 1962 intra pe teren în partida Ştiinţa Cluj – Dinamo Piteşti, scor 5-1, la vârsta de 14 ani, 10 luni şi 5 zile.

Gestul lui Hagi de a-l introduce pe teren pe Mălăele a fost taxat de Ştefan Crăciunescu, care-şi dorea să candideze la alegerile pentru preşedinţia FRF din 2018. Acesta a scris pe facebook: „Gest urât din partea omului Hagi, ieri a fost detronat Nicolae Dobrin, jucătorul care deţinea recordul pentru cel mai tânăr debutant din istoria României, la numai 14 ani şi 10 luni, dar în minutul 66, Hagi l-a introdus pe Roberto Mălăele, nepotul lui Horaţiu Mălăele (14 ani şi 6 luni), jucător care, dacă nu mă înşel, nu a prins niciodată lotul Viitorului în campionat, lotul, nu minute de joc şi nu cred că este un alt Moukoko sau Dembele (Celtic)… De ce nu a mai fost convocat Mutu? Putea lejer să mai dea 4-5 goluri, dar ar fi depăşit recordul lui Hagi, nu??? Cred că este o regulă nescrisă, dacă nu este indispensabil jucătorul, dacă nu este neapărat necesar, lăsăm Cezarului ce este al Cezarului”.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi din Cupa Romaniei

Polemica Hagi vs Dobrin continuă: cine este cel mai bun? 

Ştefan Crăciunescu consideră că Gheorghe Hagi l-a trimis pe Mălăele în teren în mod expres, tocmai pentru a depăşi recordul lui Dobrin. Şi a continuat tirada: „Statistica este principalul mod în care se evidenţiază în fotbal, şi nu numai, persoanele care marchează istoria. Cei care nu i-au văzut jucând pe cei din Generaţia de Aur tot vor ştii că ei au obţinut cea mai bună clasare la un CM sau Helmut Duckadam, chiar şi după ce ce vor trece generaţii, vor şti finala UCL în care a aparat penalty-urile… Chiar dacă a fost detronat, istoria încă va dezbate titlul de cel mai bun jucător din istoria României, Hagi vs. Dobrin”.

O altă partidă din Cupa României, cea de la Cluj, Sănătatea – FCSB, scor 1-6, a marcat o altă modificare în Top 3 al celor mai tineri jucători români care au evoluat în meciuri oficiale. Băiatul lui Pompiliu Stoica, fostul jucător al Stelei, Ianis Stoica, a intrat pe teren la 14 ani, 10 luni şi 23 de zile, ocupând locul 3 în acest clasament.