Fotbal intern

Cel mai trist meci al României: “Nu ştiu cine l-a învăţat pe Hagi”

Mircea Sandu a vorbit despre detalii de culise ale partidei din urmă cu 16 ani, contra Sloveniei, şi a povestit care crede că au fost cauzele neaşteptatului eşec, care a condus la absenţa...
19.10.2017 | 15:26
Cel mai trist meci al Romaniei Nu stiu cine la invatat pe Hagi
ADVERTISEMENT

Mircea Sandu a vorbit despre detalii de culise ale partidei din urmă cu 16 ani, contra Sloveniei, şi a povestit care crede că au fost cauzele neaşteptatului eşec, care a condus la absenţa României de la Campionatul Mondial din 2002, după participări la patru turnee finale consecutive. Spune despre Gheorghe Hagi a exagerat cu apariţiile în media în acea perioadă.

“Vă aduceţi aminte cum s-au desfăşurat lucrurile atunci. Era o perioadă foarte tensionată. În Slovenia, Gică a avut acea ieşire nervoasă contra presei, atunci când eu am ieşit şi mi-am cerut scuze în faţa tuturor. Apoi am pierdut meciul pe care dacă l-am mai fi jucat de 20 de ori nu am mai fi fost învinşi. Iar după întoarcerea la Bucureşti nu ştiu cine l-a învăţat pe Gică să facă turul televiziunilor pentru a le cere oamenilor să vină alături de echipă, că e nevoie de susţinerea lor.  Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

ADVERTISEMENT

Lucru foarte corect, dar cred prezenţa sa peste tot a slăbit din concentrarea pentru retur. Aşa cred eu. Mulţi vă amintiţi ce vreme urâtă a fost atunci… Toţi am făcut maximum posibil să asigurăm condiţii cât ai bune. De dimineaţă eram la uşa ministerului apărării, pentru elicopter ca să se zvânte cât de cât gazonul. Iar seara aproape că am întârziat startul jocului din cauza aglomeraţiei de pe drum.

Noroc cu un poliţist care a găsit soluţia să ajungem la timp la stadionul Ghencea. Cred că Piscanu a fost cel care s-a dus la vestiare după meci pentru a le da paşapoartele jucătorilor. Nu e adevărat că n-a mai fost nimeni la cabine din conducere. Noi, ceilalţi, rămăsesem ţintuiţi în scaune. Pierdusem o calificare, deşi am fost clar mai buni, mult mai buni decât slovenii”, a rememorat Mircea Sandu la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Sandu a povestit şi că Hagi a fost foarte aproape de o revenire la echipa naţională în 2011: “Bătusem palma cu Gică şi cu Anghel Iordănescu în 2011, după ce a plecat Răzvan Lucescu. Am băut şi un pahar de şampanie chiar. Puiu urma să conducă echipa până la finalul campaniei, iar apoi intra Gică. Cred că proiectul său de la Viitorul l-a făcut să renunţe. Iar la ce a realizat apoi la echipa sa pare că a ales bine”.