Fotbal intern

Giani Kiriţă, alături de dinamovişti. „Profitaţi de plecările lui Budescu şi Alibec!”

29.07.2018 | 17:17
Giani Kirita alaturi de dinamovisti Profitati de plecarile lui Budescu si Alibec

Giani Kiriţă, alături de dinamovişti. Fostul căpitan al formaţiei din Șoseaua „Ştefan cel Mare” este convins că elevii lui Florin Bratu vor avea un meci greu împotriva celor de la FCSB, dar că „alb-roşii” trebuie să încerce să profite de plăcările lui Budescu şi Alibec, dar și, nu în ultimul rând, de absenţa lui Pintilii.

Giani Kiriţă consideră că trebuie să dispară de pe buzele oficialilor din Șoseaua „Ştefan cel Mare” cuvântul „New Dinamo”, deoarece de câţiva ani la fiecare start de campionat se vorbeşte mereu doar despre aşa ceva. Fostul căpitan al lui Dinamo ne-a dezvăluit că, dacă o să fie prezent duminică seară în Bucureşti, atunci în mod sigur nu are cum să nu se ducă pe „Arena Naţională”, la meciul cu FCSB. În această vară Kiriţă a fost la un pas să plece ca antrenor secund al lui Marius Şumudică în Turcia, la Bursaspor, dar în cele din urmă totul a picat.

Giani Kiriţă, alături de dinamovişti. „Profitaţi de plecările lui Budescu şi Alibec!”

Kiriţă este sigur că jucătorii lui Bratu vor face tot ce depinde de ei ca să scoată un rezultat mare pe „Arena Naţională” împotriva lui FCSB. Trebuie să te mobilizezi la maximum înaintea unui astfel de meci cu FCSB. Nu ai ce să faci. Nu trebuie să te gândeşti la prime. Te afli în vestiarul lui Dinamo şi ai în spatele tău «Peluza Cătălin Hîldan», de departe cea mai tare din țară. Am încredere că aceşti copii pe care Bratone îi antrenază vor da totul pentru victorie, dar nu vreau să mai aud că avem iar un «New Dinamo» că înnebunesc de tot! De câţiva ani tot aud asta, iar noi nu câştigăm niciun trofeu…”

„Pe lângă un Penedo, Nistor sau chiar şi un Sergiu Hanca trebuie să crească şi copiii ăştia de 19, 20, 21 de ani care acum au ajuns la prima echipă a lui Dinamo. Nu avem ce să facem. Dacă asta este acum politica clubului, atunci Bratu trebuie să se decurce şi el cu ce are la dispoziţie. Însă e bine că în poartă este unul dintre cei mai experimentaţi portari din Liga 1 Betano. Penedo poate să le dea băieţilor o linişte mai mare în defensivă şi poate să îi împingă de la spate. Eu cred că Dinamo trebuie să profite la maximum de plecările lui Budescu si Alibec, dar şi de absenţa lui Pintilii”, a mai spus Kiriţă.

Giani Kiriţă i-a încurajat pe dinamovişti

Fostul căpitan al lui Dinamo a mai dezvăluit pentru FANATIK.RO că „alb-roşii” trebuie să facă tot posibilul să treacă cu bine peste primele 20 de minute ale partidei.: Este foarte important ca Dinamo să treacă cu bine peste primele 20 de minute ale partidei. În mod sigur jucătorii lui Dică vor încerca să îşi impună jocul de posesie încă de la început şi vor dori să controleze situaţia de la mijlocului terenului. Dacă noi o să reuşim să îi blocăm cât mai sus, atunci jocul se va echilibra şi le vom pune mari probleme. Nu mai contează că Torje nu mai este la echipă, deoarece nici cu el Dinamo nu s-a calificat în play-off. Sunt sigur că Bratu a pregătit cât a putut el de bine acest meci, dar mă bazez şi pe suporterii din «Peluza Cătălin Hîldan». Sunt sigur că vor face o atmosferă incendiară, cum doar galeria lui Dinamo ştie să o facă în România. Toată lumea cunoaşte forţa suporterilor din PCH”, a spus Kiriţă. Vă reamintim că Dinamo nu s-a calificat anul trecut în play-off, iar Vasile Miriuţă a fost înlocuit cu Florin Bratu.

Este foarte important ca Dinamo să treacă cu bine peste primele 20 de minute ale partidei. În mod sigur jucătorii lui Dică vor încerca să îşi impună jocul de posesie încă de la început şi vor dori să controleze situaţia de la mijlocului terenului. Dacă noi o să reuşim să îi blocăm cât mai sus, atunci jocul se va echilibra şi le vom pune mari probleme” – Giani Kiriță

6 selecţii are la echipa naţională Giani Kiriţă

10 goluri a marcat Giani Kiriţă pentru Dinamo

150 de meciuri a jucat Giani Kiriţă pentru Dinamo