Cele mai citite

Hagi atacă Fiorentina: “Nu şi-au respectat angajamentul cu Ianis. A pierdut un an şi jumătate”

Într-un amplu interviu acordat Gazeta Sporturilor şi preluat inclusiv de presa italiană, cu precădere cea din Toscana, Gică Hagi acuză Fiorentina pentru faptul că nu a respectat înţelegerea...
20.12.2017 | 18:33

Într-un amplu interviu acordat Gazeta Sporturilor şi preluat inclusiv de presa italiană, cu precădere cea din Toscana, Gică Hagi acuză Fiorentina pentru faptul că nu a respectat înţelegerea făcută în urmă cu un an şi jumătate, când a fost transferat la squadra viola fiul său Ianis. Ianis a fost folosit cu preponderenţă la echipa de tineret, unde a şi marcat câteva goluri superbe, dar aproape deloc la echipa mare.

Sezonul trecut, cu portughezul Paulo Sousa pe bancă, Hagi a jucat în total o repriză, din două bucăţi, respectiv o jumătate de oră în tur la Cagliari – Fiorentina 1-5, chiar de ziua lui şi un sfert de oră în ultima etapă de campionat. În vară a venit de la Inter Stefano Pioli şi Ianis a început amicalele ca titular, înscriind câteva goluri. Presa locală a speculat imediat pe ideea că Hagi junior va avea un rol important în acest sezon, însă Pioli a decis că este prea firav fizic şi nu poate face faţă ritmului din Serie A şi astfel Ianis a rămas mereu pe bancă sau în tribune.

Suporterii Fiorentinei îi dau dreptate lui Gică Hagi

Gică Hagi şi-a descărcat toată nemuţumirea în interviul acordat pentru Gazeta Sporturilor şi interesant este că după publicarea articolului inclusiv pe toate siteurile formaţiei toscane au fost foarte mulţi suporteri care au fost de acord cu spusele Regelui şi care învinovăţesc pe şefii clubului şi pe antrenori de faptul că nu i-au acordat nici o şansă lui Ianis. Unul dintre ei o spune direct: “Nu i-au dat nici o şansă şi nu ar mira pe nimeni ca Ianis Hagi să ajungă la un alt club din Serie A, iar când va juca împotriva Fiorentinei să dea gol, ca un răspuns la modul în care a fost tratat”Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Iată ce a spus Hagi senior despre situaţia lui Ianis: “Trebuie să joace. Căutăm o soluţie. Nu i s-au dat şanse în aceste 18 luni la Fiorentina. De ce i s-a promis că va juca? Eu am fost de faţă, mi-au spus că după două, trei luni de formare va juca. Eram încântat, dar nu s-a întâmplat aşa. El a pierdut un an şi jumătate din cariera lui. Era în primii 100 din lume sub 21 de ani. Când nu joci dispari de pe piaţă. El a muncit, dar nu i s-a dat şansa.

E obligatoriu să meargă oriunde, doar să joace fotbal! Am discutat cu Fiorentina şi trebuie găsită o soluţie.  Nu excludem nimic. Directorul sportiv de la Fiorentina a fost de acord că ceva trebuie făcut. În vară a fost printre cei mai buni din amicale, în primii şase ca note în La Gazzetta dello Sport. Situaţia lui e foarte delicată acum, a pierdut ritmul, intensitatea. Îmi pare rău, dar asta e. Tu ce crezi că am vorbit cu el? I-am explicat unde eram eu înainte de ’94. Jucam în Serie B, la Brescia, şi am fost cel mai bun la Mondial. Trebuie să ştii să scoţi ce e mai bun din fiecare moment, oricât de greu ar fi. Şi să nu-ţi pierzi pasiunea, plăcerea”

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri