Fotbal international

Gică Hagi, totul despre Ianis! De ce n-a jucat la Fiorentina și ce zice despre un transfer la Barcelona. “Directorul sportiv l-a blocat!”

03.07.2019 | 09:53
Gica Hagi totul despre Ianis De ce na jucat la Fiorentina si ce zice despre un transfer la Barcelona Directorul sportiv la blocat

Gică Hagi a oferit toate detaliile despre situația lui Ianis, unul dintre cei mai buni jucători U21 din lume. “Regele” a comentat în legătură cu un posibil transfer a atacantului la Barcelona, și susține că îi va da drumul internaționalului român doar dacă va avea siguranța că acesta o să joace meci de meci.

Gică Hagi, totul despre Ianis. Ce zice de un transfer la Barcelona

“Prima regulă pentru transferul lui: Ianis să joace! Mai departe, care o să fie salariul lui și câți bani vor veni la club, mai vedem

“, a spus Gică Hagi pentru gsp.ro. În momentul în care a fost întrebat dacă poate să impună unui club ca Ianis Hagi să fie titular, “Regele” a răspuns. “Da, cum să nu?! Bine, nu putem să scriem în contract: “Ianis va fi titular”, cum a zis Gigi. Ce zice Gigi e bun pentru voi, pentru media, că aveți subiecte de discuție. Nici eu n-aș accepta să aduc un jucător și să îi scriu în contract că va fi titular! Ianis trebuie să fie parte dintr-un proiect, așa cum a fost la Viitorul, să aibă un rol important. Pe urmă trebuie să demonstreze el, să câștige respectul.”

…despre un posibil transfer al lui Ianis Hagi la Barcelona: “N-are rost… E bine, în câteva zile vom decide. Evaluăm ofertele, urmează alegerea. Hotărâm eu, Ianis și Gică Popescu. Sută la sută o să fe întrebat și el. Jucătorul trebuie să decidă. Discutăm cu cluburi foarte mari, îl cunosc toate cluburile mari. Popescu negociază, el este președintele. Eu nu am vorbit cu nimeni. Serios. Eu sunt patronul și antrenorul, Popescu e președintele, negocierile le preia el. Bineînțeles, știu și eu discuțiile. N-are rost să dezvoltăm un subiect în care nu s-a luat încă o decizie! Vom vedea dacă va fi la Barcelona sau în altă parte.”

Ianis Hagi într-un meci jucat de Viitorul cu Astra Giurgiu. Sursă foto: sportpictures.eu
Ianis Hagi într-un meci jucat de Viitorul cu Astra Giurgiu. Sursă foto: sportpictures.eu

De ce nu a făcut față Ianis Hagi la Fiorentina. Acuzele “Regelui”

Gică Hagi a comentat și în legătură cu perioada petrecută de Ianis la Fiorentina. Antrenorul și patronul formației FC Viitorul Constanța crede că directorul sportiv al formației din Serie A nu s-a ținut de cuvânt în ceea ce îl privește pe internaționalul român. Mai mult, “Regele” a dezvăluit că Fiorentina îl cumpărase pe Ianis în momentul în care fotbalistul avea 15 ani.

“Fiorentina l-a dezvoltat foarte mult! Acolo singura problemă a fost că nu a jucat, i-a fost blocată ascensiunea. Bine că am avut puterea să îl cumpărăm, să îl aducem înapoi. Fiorentina a dat bani foarte puțini, plătiți în timp. L-a luat de mic și a dat bani puțini. Și ne-a cerut un preț mai mare când l-am luat înapoi. Păi, cum vine asta? Nu joacă și devine mai scump? Fiorentina l-a cumpărat când Ianis avea 15 ani, atunci s-a făcut opțiunea de transfer. Pe urmă, la 16 ani, la 17 ani a fost confirmată opțiunea. Ne-am ținut de cuvânt în tot ce am discutat cu Fiorentina, doar că cineva l-a blocat. Când Fiorentina l-a cumpărat pe Ianis, el era printre cei mai buni o sută de jucători sub 21 de ani din lume și avea 17 ani. Statutul ăsta i l-a obținut Viitorul, nu Fiorentina.

Ianis Hagi într-un meci jucat pentru echipa a doua a Fiorentinei
Ianis Hagi într-un meci jucat pentru echipa a doua a Fiorentinei

Fiorentina, ca echipă, l-a dezvoltat foarte bine pe Ianis. A avut doi preparatori fizici care au avut grijă de el, Paulo Sousa l-a tratat foarte bine, s-a antrenat permanent cu echipa mare și a învățat în Italia ce înseamnă să fii cu adevărat profesionist. Cineva nu s-a ținut de cuvânt: directorul sportiv. În august era cel mai bun din pregătire într-o analiză din La Gazzetta dello Sport: goluri, pase de gol. Între 15 august și 1 septembrie erau aduși jucători pe postul lui. Mulți jucători! De ce? Pentru că așa decidea o persoană puternică din club, „Generalul”! A debutat cu Cagliari și a jucat bine, s-a descurcat și în amicalul cu Real Madrid, în care a intrat 20 de minute. Fusese cel mai tânăr de pe teren la Madrid. Asta e… Ianis a fost un patrimoniu al Fiorentinei, numai că l-a blocat cineva. Ce știu eu e că lui Ianis și lui Chiesa li s-a transmis înaintea unui meci cu Juventus: „Mergeți amândoi și jucați la Primavera, va fi ultimul vostru meci la juniori”. S-au dus la Torino, au câștigat cu 3-0 un meci în care Ianis a pictat! Ce s-a întâmplat după aceea? Doar pe Chiesa l-au chemat la prima echipă, Ianis a rămas la juniori. Acum nu mai contează, bine că l-am adus înapoi și acum are drumul lui”, a mai spus Gică Hagi pentru sursa citată mai sus.

  • 6.000.000 de euro este cota lui Ianis Hagi, conform transfermarkt.com
Tags: