News

VIDEO. Opt goluri consecutive la echipa naţională! Cum a decis Popescu un derby Tottenham-Arsenal

Gică Popescu împlineşte luni 50 de ani, dintre care mai bine de două decenii le-a petrecut pe dreptunghiul verde. De-a lungul timpului, fostul internaţional român a jucat, printre altele, la...
09.10.2017 | 00:00
VIDEO Opt goluri consecutive la echipa nationala Cum a decis Popescu un derby TottenhamArsenal

Gică Popescu împlineşte luni 50 de ani, dintre care mai bine de două decenii le-a petrecut pe dreptunghiul verde. De-a lungul timpului, fostul internaţional român a jucat, printre altele, la Universitatea Craiova, Steaua Bucureşti, PSV, FC Barcelona sau Galatasaray. Chiar dacă a jucat pe poziţia de fundaş central, Gică Popescu s-a remarcat şi prin golurile marcate.

Exceptând perioada scurtă petrecută la Dinamo Bucureşti, Gică Popescu a marcat pe la toate echipele pe la care a trecut. Nu doar la club a reuşit “Baciul” să se lipească de gol, fostul fundaş central a marcat şi în perioada în care a îmbrăcat tricoul echipei naţionale. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 7 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Gică Popescu, opt goluri în trei meciuri consecutive la naţională

Cea mai bună perioadă a lui Gică Popescu la echipa naţională a fost la începutul campaniei de calificare la Campionatul Mondial din 1998. În trei meciuri la rând, fostul internaţional român a marcat opt goluri. Performanţa a reuşit-o în meciurile cu Islanda (un gol), Macedonia (trei goluri) şi Liechtenstein (patru goluri). Niciun alt tricolor nu a reuşit să marcheze atât de multe goluri în doar trei meciuri consecutive.

Cele mai multe goluri le-a reuşit la PSV, unde Gică Popescu a marcat de 24 de ori. Cele patru sezoane petrecute în Eredivisie l-au călit de fundaşul central, perioada olandeză fiind prima escapadă în fotbalul european. Golurile marcate în tricoul lui PSV nu au fost trecute cu vedere, iar în urmă cu patru ani olandezii au realizat un top al reuşitelor în tricoul echipei din Eindhoven.

A decis un derby Tottenham-Arsenal

După perioada petrecută la PSV, Gică Popescu s-a transferat la Tottenham Hotspur unde a jucat timp de un sezon. Dintre cele trei reuşite în tricoul londonezilor, golul din meciul cu Arsenal a rămas în memoria tuturor suporterilor lui Spurs. Pe 2 ianuarie 1995, Gică Popescu a marcat singurul gol al meciului Tottenham-Arsenal 1-0. Victoria lui Spurs era a doua pe White Hart Lane de când Premier League începuse.

13 goluri a marcat Gică Popescu pentru FC Barcelona

16 goluri a marcat Gică Popescu la echipa naţională a României