Gigi a anunţat cît le umflă salariile lui Bourceanu&Co

În apărarea lui, în faţa instanţei Curţii de Apel Bucureşti, Gigi Becali s-a folosit de calitatea lui de acţionar majoritar la CIM Krivoi Rog (Ucraina), fabrica de armament de la Drăgăşani,...
14.08.2013 | 17:50
Gigi a anuntat cit le umfla salariile lui BourceanuCo

În apărarea lui, în faţa instanţei Curţii de Apel Bucureşti, Gigi Becali s-a folosit de calitatea lui de acţionar majoritar la CIM Krivoi Rog (Ucraina), fabrica de armament de la Drăgăşani, ARCOM, Avicola Iaşi, dar şi de funcţia de la Steaua. De altfel, avocaţii au depus documente care atestă calitatea de preşedinte onorific fondator ce poate căpăta sarcini executive, atîta timp cît preşedintele executiv, Mihai Stoica, este de azi în stare de suspendare, în urma deciziei luată de Comisia de Disciplină a LPF, după derby-ul Dinamo-Steaua.

A venit cu o plasă de rafie

În pledoaria sa, Gigi Becali, care a intrat în sala de judecată cu o sacoşă mare, de rafie, plină cu scrisori, a marşat puternic pe capitolul Steaua, încercînd să explice cît de importantă este prezenţa lui în libertate, fie ea şi provizorie, pentru a putea rezolva situaţia contractuală a jucătorilor, dar şi pentru a rezolva chestiunile legate de unele transferuri, astfel încît să asigure stabilitatea financiară a echipei. Pe lîngă oferta colosală pe care i-a făcut-o lui Chiricheş, Becali a dezvăluit şi valoarea contractului propusă căpitanului Alex Bourceanu, prezent şi el în sala de judecată. Dintre jucători, a mai fost prezent şi Mihai Răduţ, acesta dorind să ceară acceptul lui Gigi pentru a se putea transfera.

Iată discursul lui Gigi Becali, în privinţa Stelei:

“Steaua e clubul meu chiar dacă acolo rudele mele sunt acţionari. Nimeni nu ia vreo decizie fără acordul meu. Am construit echipa asta în 10 ani. La fotbal este o chestiune de geniu, cu har de la Dumnezeu. Am făcut o strategie ca să pun la punct această maşinărie. La Steaua au fost mulţi jucători, acum a rămas doar crema. Acum, sînt cinci jucători care îşi termină contractele. Un exemplu este Bourceanu, căpitanul echipei, care e aici în sală. Eu îi propusesem 300.000 de euro. I-am zis lui Meme să-i mai dea 100.000. Deci 400.000 de euro! Dar, el ştie că peste şase luni poate să semneze pe două-trei milioane. În crema asta am investit mulţi bani. Chiar mă gîndesc să triplez salariile la echipă. Dacă nu iau măsuri acum, şi peste o lună e tîrziu. În şase luni se destramă simbolul României. Aveam ofertă de la Tottenham pentru Chiricheş, de 8 milioane de euro. Mi-au zis verii mei că ieri trebuie să facem afacerea. M-am supărat şi l-am sunat pe Mihai Stoica. I-am zis să le spună englezilor că eu sînt Gigi Becali şi că nu-mi plac chestiile astea. I-am transmis băiatului că îi dau un milion de euro, dar să mai stea şase luni. Acum, a revenit Tottenham şi vrea să facem o colaborare. Deja, asta e altceva. A rămas să le dăm un jucător tînăr pentru două milioane. De ce atîta duşmănie în ţara asta? Eu, puşcăria tot mi-o fac. Nu pot să rezolv problemele astea? Cui fac eu rău? Nu sunt un pericol social. Vreau să închei cu Sfînta Fecioară. Să vă dea înţelepciune şi să faceţi dreptate aşa cum trebuie”.

L-am văzut pe Gigi Becali foarte puternic în continuare. Este mare nevoie la Steaua ca el să fie în libertate. Dacă va fi eliberat pentru trei luni, sînt convins că s-ar rezolva toate problemele noastre. Dacă nu se face nimic, este posibil ca Bourceanu să plece, la fel ca şi alţi jucători aflaţi în aceeaşi situaţie” (Valeriu Argăseală, preşedinte CA STEAUA)