Fotbal intern

EXCLUSIV. Mărturia lui Toni după ce l-a înfundat pe Gigi

GIGI BECALI. Condamnat la trei ani de închisoare în "cazul Valiza", Gigi Becali a mai primit o lovitură dură. Toni Doboş, un alt inculpat în acest dosar, a recunoscut că patronul Stelei i-a...
19.12.2014 | 09:13
EXCLUSIV Marturia lui Toni dupa ce la infundat pe Gigi
ADVERTISEMENT

GIGI BECALI. Condamnat la trei ani de închisoare în “cazul Valiza”, Gigi Becali a mai primit o lovitură dură. Toni Doboş, un alt inculpat în acest dosar, a recunoscut că patronul Stelei i-a oferit bani pentru ca “U” Cluj să joace corect în meciul cu CFR Cluj, de care depindea cîştigătoarea titlului din sezonul 2007-2008. Toni Doboş se va alege cu o condamnare de 2 ani şi jumătate cu suspendare, atît cît au cerut procurorii DNA. Decizia definitivă va fi comunicată pe 23 decembrie, cînd va avea loc şi ultima înfăţişare în acest dosar. “Dacă nu recunoşteam fapta în faţa judecătorilor şi anchetatorilor riscam să primesc mai mult şi chiar să mă duc eu la puşcărie. Nu vreau să mai vorbesc o perioadă de timp, dar o să las să mai treacă un timp şi vă asigur că va veni vremea să spun mult mai mult despre acest caz. Oricum, îmi pare rău că s-a ajuns aici”, a declarat Toni Doboş pentru FANATIK.RO.

A spus totul la DNA

GIGI BECALI. Conform Spynews, Anton Doboş şi-a recunoscut implicarea în dosarul “Valiza” în faţa procurorilor DNA. “În prezenţa apărătorului ales, inculpatul Doboş Anton a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia”. Procurorii DNA au refăcut şirul evenimentelor care au avut loc în mai 2008, în ultima etapă a acelui sezon de Liga 1. “În perioada 04.05.2008 – 07.05.2008, inculpatul Doboş Anton, în calitate de manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj, l-a ajutat pe inculpatul Becali George prin transmiterea ofertei acestuia, de a remite suma de 1,7 milioane de euro jucătorilor de fotbal din cadrul clubului Universitatea Cluj, în scopul îndeplinirii îndatoririlor de serviciu. Acestea constau în apărarea corectă a şanselor de joc şi realizarea obiectivelor de instruire şi performanţă stabilite de club, pentru obţinerea unei victorii în meciul cu echipa C.F.R. 1907 Cluj, din data 07.05.2008″, sînt precizările făcute de procurori.

ADVERTISEMENT

Şi Piţurcă a fost condamnat în acest dosar!

GIGI BECALI. Înaintea ultimei etape a sezonului 2007-2008, Steaua avea 72 de puncte, cu unul mai puţin decît rivala la titlu, CFR Cluj. “Roş-albaştrii” pierduseră prima poziţie cu o etapă înainte, după înfrîngerea pe terenul lui Dinamo, scor 1-2. Steaua avea nevoie de victorie în ultima etapă, contra Gloriei Buzău, dar şi de o surpriză în derby-ul Clujului. CFR trebuia să nu învingă pe terenul rivalilor de la “U”. Cum “şepcile roşii” nu mai aveau nici o şansă să evite retrogradarea, Gigi Becali a vrut să se asigure că fotbaliştii lui “U” vor fi motivaţi la acel meci, astfel că l-a trimis pe Teia Sponte la Cluj cu o valiză în care se aflau 1,7 milioane de dolari. Prin intermediul lui Toni Doboş, banii ar fi urmat să ajungă la fotbaliştii lui “U” în cazul în care aceştia ar fi obţinut cel puţin un egal. Procurorii DNA au intrat pe fir, au interceptat valiza, iar patronul Stelei a fost pus oficial sub acuzare pentru dare de mită în decembrie 2008. În acest caz a fost condamnat şi Victor Piţurcă, un an cu suspendare, pentru favorizarea infractorului. Teia Sponte a fost şi el condamnat la doi ani cu suspendare. Banii din valiză, 1,7 milioane de euro, au fost confiscaţi şi trimişi la bugetul de stat.

Trei zile în comă după un accident rutier

Momentul de cumpănă pentru Toni Doboş a avut loc în finalul lunii august, în 2008, cînd a suferit un teribil accident rutier. A adormit la volan, iar maşina pe care o conducea s-a lovit puternic de o basculantă care staţiona pe marginea drumului care leagă Târgu Mureş de Cluj. Doboş nu purta centură de siguranţă, iar în urma impactului a suferit un hematom pe creier. A stat trei zile în comă, dar în cele din urmă a reuşit să se recupereze miraculos. A suferit mari pierderi de memorie, nu îşi mai recunoştea nici membrii ai familiei la scurt timp după ce a ieşit din comă. Chiar şi la cîţiva ani după accident, Toni Doboş recunoştea că are în continuare bucăţi importante din viaţa sa pe care nu reuşeşte să şi le mai amintească.

ADVERTISEMENT

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!