Fotbal intern

Gigi Becali trage de Plamen Iliev! Portarul Astrei e dorit la FCSB, dar s-ar fi înțeles pentru prelungirea contractului!

26.10.2018 | 13:55
Gigi Becali trage de Plamen Iliev Portarul Astrei e dorit la FCSB dar sar fi inteles pentru prelungirea contractului

Gigi Becali dorește să aducă un portar la FCSB, iar bulgarul Plamen Iliev de la Astra este principala țintă a patronului roș-albaștrilor. Giurgiuvenii nu se lasă și i-au făcut o ofertă consistentă pentru prelungirea contractului.

Ce va alege Iliev? FANATIK.RO vă prezintă culisele situației internaționalului bulgar, cine își dorește ca el să plece de la Astra și cine insistă pentru rămânerea lui.

Bălgrădean a intrat în colimatorul lui Gigi Becali! Soluția FCSB: venirea lui Plamen Iliev

E posibil să mai luăm un portar, că dacă iei gol așa, de la 25 de metri, nu e în regulă. Voi lua măsuri, asta se va întâmpla“, spunea Gigi Becali după înfrângerea FCSB de la Craiova. Cristian Bălgrădean nu mai este pe placul lui Becali, iar partida din Bănie a pus capac. Conform informațiilor noastre, portarul a fost luat la ochi de Becali după meciul de la Viena, din Europa League, când a încasat ușor un gol.

Gigi, care va fi din nou patron la FCSB, după anunțul făcut de Vasile Geambazi, ar fi tentat să îl aducă pe Plamen Iliev. Internaționalul bulgar de 26 de ani va intra în această iarnă în ultimele șase luni ale contractului cu Astra. Becali preconizează să îl poată achiziționa pentru maximum 200.000 de euro, o sumă modică, așa cum a procedat la vremea lui cu transferul lui Gnohere de la Dinamo!

Astra i-a făcut ofertă de prelungire a contractului: “Va semna când se întoarce din Bulgaria!”

De cealaltă parte, oficialii Astrei sunt convinși că Iliev va parafa o nouă înțelegere cu gruparea giurgiuveană: “El nu a revenit încă în România, pentru că este accidentat. Când se va întoarce din Bulgaria, va semna prelungirea cu noi pe încă doi ani“, au dezvăluit surse oficiale pentru FANATIK.RO.

Din câte se pare, lui Iliev i s-a promis un salariu mărit, dar și posibilitatea de a pleca în vară pentru o sumă rezonabilă. De curând, turcii de la Konyaspor au fost în România pentru a-l urmări la lucru pe Iliev. Prețul fixat de patronul Ioan Niculae pentru transferul său imediat a fost de 400.000 de euro. Rămâne de văzut dacă Iliev își va pune semnătura pe noul contract cu Astra, în condițiile în care salariul său la un alt club ar fi considerabil mai mare dacă ar fi jucător liber. În plus, atât în 2015, când a venit de la Levski la Botoșani, dar și în 2017, când a plecat de la Botoșani la Astra, Iliev a făcut-o fără sumă de transfer!

A mai fost dorit când Niță a plecat la Sparta Praga

Interesul lui Gigi Becali pentru Plamen Iliev nu este unul nou. Doar că momentul este total diferit. Astfel, în clipa în care Florin Niță se află în negocieri cu Sparta Praga, club la care a ajuns ulterior, numele lui Iliev a fost rostit de Becali. Astra cerea atunci aproximativ un milion de euro pentru bulgar! “Impresarul lui Iliev a sunat şi a spus că dacă nu îi dă drumul băiatului nu ştiu ce face. Eu nu vreau aşa ceva, vreau să ne înţelegem pe cale paşnică. Eu o să negociez cu Astra, nu cu Iliev. Dar încă nu am negociat nimic, aşteptăm să se oficializeze plecarea lui Niţă”, declara Gigi.

Bălgrădean, adus de “scouterul” Becali: “Borcea mi-a zis că e cel mai bun din România!”

Prestațiile din ultimul timp ale lui Cristian Bălgrădean l-au dezamăgit pe finanțatorul FCSB, care a uitat cum îl lăuda pe goalkeeper în momentul sosirii sale la formația antrenată de Nicolae Dică. Becali a dezvăluit că s-a sfătuit cu mai mulți oameni în privința postului de portar și că a ajuns la varianta Bălgrădean, iar un cuvânt important în luarea deciziei l-a avut caracterizarea făcută de finul Cristi Borcea.

L-aș fi consultat pe Duckadam în privința portarului, dar l-am auzit spunând că Râmniceanu e un portar bun. M-am consultat cu alții și mi-au spus că nu e așa. Dică, MM și alte două persoane i-au spus nu lui Râmniceanu, așa că nu l-am luat.

Am primit 50 de mesaje, noaptea la 1, cu zeci de portari din Europa și din lume. Am primit mesaje inclusiv de la portari din România. L-am avut propus pe Felgueiras de multe luni, dar nu mai jucase de 2 luni. Finul Pandele mi-a spus să-l iau pe Balauru de la Voluntari. Am primit mesaje de la Mincă (n.r. – Mihai Mincă, fost la CFR), dar nu l-am vrut nici pe el.

După care, mi-a spus cineva că cel mai bun portar din România este Bălgrădean. Și mi-am adus aminte când îl făceam noi maimuță când jucam cu Dinamo. Nu-l jignesc, el e băiat drăguț. M-au sunat 5-6 persoane, inclusiv Borcea, care mi-a spus că e cel mai bun din România“, dezvăluia fostul și viitorul patron FCSB.