Gigi a MĂRIT contractele! Cît e noul plafon salarial

 * Deşi se află în închisoare, patronul are grijă de fotbaliştii reprezentativi ai roş-albaştrilor, ridicînd plafonul salarial la 15.000 de euro....
02.11.2013 | 11:33
Gigi a MARIT contractele Cit e noul plafon salarial

 * Deşi se află în închisoare, patronul are grijă de fotbaliştii reprezentativi ai roş-albaştrilor, ridicînd plafonul salarial la 15.000 de euro.

Forma excelentă pe care Steaua a traversat-o de la înscăunarea lui Reghecampf în Ghencea l-a mulţumit din plin pe Gigi Becali. Imediat după ce „roş-albaştrii” au reuşit calificarea în grupele Champions League, latifundiarul a început să mărească lefurile fotbaliştilor, spărgînd bariera salarială de 10.000 de euro pe care chiar el a impus-o în vestiar în urmă cu cîţiva ani.

Pionul principal în această ecuaţie este chiar antrenorul Reghecampf, care a avut cîteva runde de negocieri cu Gigi Becali, militînd pentru ca elevii săi să fie mulţumiţi financiar. „Nu poţi face treabă cu jucătorii dacă nu sînt răsplătiţi pe măsură. Nu te poţi bate în Liga Campionilor cu salarii de 10.000 de euro lunar, cînd alte formaţii de calibrul nostru plătesc salarii de minimum 500.000 de euro anual”, ar fi fost mesajul lui Reghecampf pentru latifundiarul din Pipera. Astfel, imediat ce steliştii au trecut de Legia Varşovia, patronul a dat drumul robinetului, iar în Ghencea a început să curgă laptele şi mierea. Doi jucători reprezentaţi de fraţii Becali şi cinci impresariaţi de Anamaria Prodan au semnat acte adiţionale prin care remuneraţia le-a fost majorată substanţial remuneraţia lunară.

 Florin Gardoş, plus 7.000 de euro

Imediat după plecarea lui Chiricheş în Anglia pentru o sumă astronomică pentru fotbalul românesc, 8,5 milioane de euro, la rampă a ieşit Florin Gardoş. Tînărul fundaş se descurcă excelent alături de Lukasz Szukala în centrul defensivei, iar la echipa naţională a României a evoluat fără greşeală. Recompensa nu s-a lăsat întîrziată, iar după zece partide disputate în noul sezon în tricoul roş-albastru, stoperul de 25 de ani a primit în plus 7.000 de euro. Astfel, în acest moment, fotbalistul venit de la Concordia Chiajna a ajuns să încaseze aproximativ 15.000 de euro lunar.

 Cristi Tănase, plus 5.000 de euro

„Dodel” este de mai bine de un an jucătorul pe care Reghecampf  îl consideră decisiv în jocul roş-albaştrilor. În cantonamentul din Austria, din vară, tehnicianul de 38 de ani a avut o discuţie cu decarul bucureştean: „Tase, tu eşti creierul echipei! Tu ai ştiinţa jocului şi poţi găsi în orice moment pasa decisivă. Vreau mult mai mult de la tine pentru că poţi dribla fără probleme în regim de viteză”, a fost mesajul pe care tehnicianul i l-a transmis fotbalistului de 26 de ani. Forma pe care Tănase o traversează l-a entuziasmat şi pe Gigi Becali, care a hotărît să-i mărească remuneraţia cu încă 5.000 de euro lunar.

 Lucian Filip, plus 5.000 de euro

După meciul incredibil pe care Steaua l-a făcut împotriva lui Ajax, iar mijlocaşul central a avut o evoluţie peste aşteptări, latifundiarul a avut numai cuvinte de laudă: „Filip e foarte bun, la 4.000 de euro cît încasează, ce să-i cer mai mult? E meritul lui Reghecampf, pentru că eu n-am crezut că Filip ăsta e fotbalist”, a spus Becali după finalul jocului cu olandezii. Şi, se pare a fi meritul tehnicianului pentru că a reuşit să-l transforme pe tînărul mijlocaş într-un jucător complet, dar şi a agentului Anamaria Prodan, care l-a adus în Ghencea în vara lui 2012, deşi nu multă lume mai credea în calităţile lui Filip. Astfel, elevul lui Reghe a primit din partea patronului încă 5.000 de euro lunar.

Adi Popa, plus 6.000 de euro

„Motoreta” roş-albastră a arat tot sezonul trecut banda dreaptă, driblingurile sale ridicînd publicul în picioare la aproape fiecare meci al Stelei. Însă, de cîteva partide, Popa pare să nu se mai regăsească, fiind apostrofat de publicul stelist. Viteza a scăzut, driblingurile au devenit tot mai rare, iar centrările periculoase se numără pe degete. Dar, chiar şi aşa, conducerea din Ghencea a decis ca salariul să-i fie dublat, iar în acest moment micuţul mijlocaş încasează 12.000 de euro.

Mihai Pintilii, plus 5.000 de euro

Mihai Pintilii, omul cu glezna fină de lîngă Bourceanu, este printre cei mai apreciaţi fotbalişti roş-albaştri. Greşelile tactice din jocul mijlocaşului de 28 de ani sînt foarte rare, iar poziţia în teren, plasamentul, dar şi pasele filtrante sînt capitolele forte. Din acest motiv, Reghecampf îl consideră un fotbalist indispensabil Stelei, iar Victor Piţurcă îl convoacă la fiecare acţiune a echipei naţionale a României. Considerat unul dintre fotbaliştii care au dus echipa în cîrcă, finanţatorul l-a recompensat cu un salariu de 15.000 de euro pe lună.

Nicuşor Stanciu, plus 5.000 de euro

Adus în vara trecută de la Vaslui pentru aproximativ 700.000 de euro, Stanciu a primit o remuneraţie de 7.000 de euro lunar. Însă, în scurt timp, mijlocaşul de 20 de ani a devenit titular de drept în ofensiva lui Reghecampf, reuşind să marcheze de trei ori şi să ofere patru pase decisive. Entuziasmat de transfer, Gigi Becali nu a stat prea mult pe gînduri, iar fotbalistul va beneficia de o mărire considerabilă, primind şi el 5.000 de euro în plus în fiecare lună.

Lukasz Szukala, plus 5.000 de euro

„Eu nici n-am ştiut cine e Lukasz ăsta! Îmi tot zicea Reghe: <Îl vreau pe Lukasz, îl vreau pe Lukasz!> Uite, mă, tata Reghe că ţi l-am adus! Acum, să-l vedem ce poate!”, spunea Gigi Becali în momentul în care polonezul a semnat cu Steaua. Înregimentat la finalul lunii august a sezonului trecut, fundaşul central a devenit imediat turnul de control al defensivei bucureştene. Evoluţii perfecte pe bandă rulantă şi răsplata pentru internaţionalul de 29 de ani a venit: încă 5.000 de euro lunar.

Capture