Fotbal intern

Mulţescu: “Negoiţă a preluat METODELE lui Giovani!”

Fostul tehnician al lui Dinamo face dezvăluiri uimitoare despre culisele echipei „alb-roşii” şi critică atitudinea celui mai promiţător tînăr din Liga 1, Dorin Rotariu....
12.01.2014 | 10:22
Multescu Negoita a preluat METODELE lui Giovani
ADVERTISEMENT

Fostul tehnician al lui Dinamo face dezvăluiri uimitoare despre culisele echipei „alb-roşii” şi critică atitudinea celui mai promiţător tînăr din Liga 1, Dorin Rotariu.

Locul 5 la sfîrşitul turului pentru Dinamo. Se poate spune că meritul este şi al lui Gheorghe Mulţescu, care a antrenat opt etape?

– Da! Am contribuit la reconstrucţie şi am adus jucătorii la un nivel optim din punct de vedere fizic. Cei care au rămas au o contribuţie mai mare, însă nu se putea realiza a doua parte fără prima, cea în care am fost eu. Sincer vorbind, sînt surprins de poziţia în clasament în acest final de tur.

ADVERTISEMENT

Care au fost avantajele lui Stoican?

– A luat o echipă deja formată, deja pregătită din punct de vedere fizic şi i-au mai fost aduşi fotbalişti precum Grecu, Thicot, Şerban, Elton, care au evoluţii bune. În plus, s-a folosit de randamentul lui Lazăr, pe care l-am repus pe picioare după ce nu mai jucase de jumătate de an şi căruia i-am făcut un program special.

„Nu m-am putut folosi de Grigore şi Bălgrădean”

Vi s-au adus critici despre starea fizică a jucătorilor…

– Speculaţiile au fost false, fără nimic real la bază! Nu au fost probleme cu pregătirea fizică, chiar am reuşit să integrez foarte bine jucătorii, mai ales pe cei fără pregătire. A fost nevoie să le fac programe speciale, am întîmpinat multe greutăţi. Cum să spui că jucătorii nu sînt apţi fizic, iar după demiterea mea au jucat două meciuri în trei zile, cu Sănătatea Cluj şi Oţelul, iar în ultima partidă au întors scorul în a doua repriză? Dacă stăteau prost la capitolul pregătire fizică, mai puteau face asta?

ADVERTISEMENT

Spuneţi că aţi întîmpinat greutăţi. Care au fost ele, mai exact?

– În primul rînd, nu am putut să mă folosesc de Dragoş Grigore primele etape pentru că trebuia să plece. Era primul pe lista de transferuri şi tot eram anunţat să nu îl folosesc pentru că e aproape transferat. Bălgrădean a fost în aceeaşi situaţie, a tot negociat cu Standard Liege şi nu mă aşteptam să îi mai am. Echipa şi planul erau gîndite fără ei, dar cu Alexe şi Nica, care au plecat în ultima clipă. Nimeni nu se mai aştepta ca ei doi să se mai transfere. Am cerut conducerii să mi se aducă un atacant, dar mi s-a spus că la iarnă vom transfera, după ce vom analiza prestaţiile actualilor fotbalişti, dar după opt etape am fost dat afară. Şi multe altele despre care nu vreau să vorbesc…

“Jucătorii nu voiau antrenamente seara fiindcă n-aveau timp să iasă în oraş!”

Aţi întîmpinat inclusiv greutăţi financiare?

– Inclusiv! Am făcut sacrificii financiare, minore ce e drept, dar pentru mine fiecare bănuţ contează, nu mă dau banii afară din casă şi nici nu îmi permit luxul de a face risipă. însă fiecare gest a fost făcut cu gîndul că Dinamo merită orice sacrificiu! Nu sînt vorbe fără sens! Dinamo este echipa care mi-a dat toate satisfacţiile pe plan sportiv, pentru acest club se merită orice efort.

ADVERTISEMENT

Şi jucătorii au răbufnit de multe ori din cauza antrenamentelor. De ce?

– Organismul trebuie educat şi pregătit să joace la orele la care se dispută meciurile, nu să fie obişnuit să se relaxeze. Nu puteam să fac antrenamentele după-amiază, le făceam seara, dar unii jucători erau nemulţumiţi că nu au timp să iasă în oraş cu iubitele. îmi spuneau să terminăm antrenamentul că ei vor să iasă în oraş. Nici nu mîncau la Săftica, la o oră normală pentru organism, 20:30, ca să mănînce la 22:00. Nu se poate aşa ceva! Acum mă sună şi îmi spun că aveam dreptate, acest lucru mă bucură.

www.fanatik.ro

 „Lui Matei i-am dublat salariul că se ruga non-stop”

Matei este unul dintre ei? Aţi avut contre dese cu decarul echipei.

– Ţi-am zis, nu e frumos să dau nume. Lui Matei i-am dublat salariul că se tot ruga non-stop de mine să vorbesc cu Negoiţă şi după aceea era nemulţumit că îl desemnasem pe Dragoş Grigore să bată penalty-urile pentru că executa mai bine. Uitaţi-vă acum la Grigore, e printre cei mai buni oameni ai lui Dinamo. înainte cu o zi de meciul cu Steaua, cea mai importantă partidă din campionat, a venit rupt de oboseală la antrenament. Nu se poate aşa ceva! L-am întrebat dacă poate să-mi cîştige meciul şi mi-a spus că da, însă toţi ştiu jocul lui din acel meci…

ADVERTISEMENT

A observat şi Negoiţă, i-a dăruit banderola…

– Da, iar cînd eu am dorit acest lucru, tot Ionuţ Negoiţă s-a opus! Văzînd profesionalismul lui Dragoş Grigore şi impactul pe care îl are asupra echipei, hotărîsem ca el să fie căpitanul, dar nu s-a dorit în acel moment. Acum au realizat şi ei că aveam dreptate.

 „Şi la Astra patronul vorbea ce auzea la Becali”

Cum aţi caracteriza relaţia cu finanţatorul echipei?

– Hmmm… una bună, de respect. Întotdeauna a avut un discurs echilibrat, a avut înţelegere, iar cînd şi-a pierdut răbdarea a avut puterea să păstreze acel echilibru. Singurul lucru care m-a deranjat a fost cînd am văzut că a preluat discursul lui Giovanni Becali şi metodele lui de a defăima munca depusă de mine.

Poate este o impresie greşită a dumneavoastră…

– Acelaşi lucru s-a întîmplat şi cînd antrenam Astra, finanţatorul echipei (n.r. – Ioan Niculae) a preluat ceea ce spunea Giovanni Becali la televizor. Nu ştiu de unde aceste răutăţi ale lui Giovanni împotriva mea, mi-au lăsat un gust amar şi mi-a părut rău să le aud.

 Rotariu, alintatul echipei! „Îi lipseşte armata. Prea pupăcios!”

Să revenim la problemele de la Dinamo. Ce a lipsit echipei să aveţi un parcurs mai bun?

– Un atacant care să concretizeze ocaziile create de mijlocul echipei şi să-şi facă şi el două-trei, mai ales că nici acum nu înţeleg cum Pape Ndaw a ratat cu poarta goală de două ori din şase metri, iar de Joel Thomas nici nu mai vorbesc. Se credea salvatorul echipei după turneul de pregătire, dar a fost departe să fie măcar un atacant veritabil.

Relaţia cu Rotariu cum o caracterizaţi? în momentul de faţă este cel mai promiţător tînăr din Liga 1, dar aţi avut contre cu el.

– Nu consider că am fost dur cu el, cum s-a speculat prin presă. Trebuie să fi făcut armată şi să fi înţeles că performanţa se face şi cu critici pe un ton mai dur, nu cu linguşeli şi vorbe bune, iar pe la spate să îl vorbesc de rău. în opt meciuri cu mine a înscris de trei ori, iar în 11 partide cu Stoican a marcat de două ori… Aceste cifre spun tot despre ce îi doream lui Roti. Dar nu mi-a plăcut atitudinea lui, s-a văitat prea mult şi s-a pupat prea mult cu rudele, iar eu nu înţeleg ce rău crede că i-am făcut. I-am atras atenţia cu ce a greşit, atît!

 Mesaj către Stoican: „Confirmă! Eşti trecător!”

Pare un atac la adresa lui Flavius Stoican…

– Nu vreau să fiu interpretat greşit, doar analizez obiectiv situaţia. Tot ce îmi doresc şi este important e ca Dinamo să revină unde îi este locul şi să aibe performanţe. Şi eu, şi Stoican sîntem trecători! Mi-aş dori să mai apară un antrenor bun şi să confirme. Diferenţa între mine şi Stoican e că la mine jocul era bun, dar nu erau rezultate, pe cînd la el jocul nu e bun, dar sînt rezultate. însă jocul vine ca urmare a pregătirii făcute în pauza competiţională şi la începutul campionatului, mai ales cînd e vorba de un proiect nou, în care sînt implicaţi mulţi jucători noi. Cînd echipa a fost preluată de Stoican, era deja la nivelul actual!

Nu a confirmat deja? E pe locul cinci, cu victorii succesive.

– După ce eu întîlnisem toate adversarele grele! Am jucat cu Steaua, Pandurii şi Petrolul şi am murit cu ei de gînd! Stoican a întîlnit Astra şi CFR Cluj şi a pierdut ambele partide. Iar eu în acea perioadă tocmai formam echipa, încercam să îi aduc omogenizare, ceea ce s-a reuşit acum. Cînd echipa era antrenată de mine, în partida cu Viitorul cred că am avut cele mai multe ocazii din acest campionat şi peste o sută de atacuri! Orice minge în posesia noastră însemna o nouă oportunitate de gol.

132 de apariţii are Gheorghe Mulţescu în tricoul lui Dinamo, reuşind să marcheze 29 de goluri

„Stoican a creat omogenizare şi un grup unit în joc, dar a avut timp la dispoziţie. Problema e că au prea puţine ocazii de poartă” (Gigi Mulţescu)

 „Am fost demis de Anghelache! Planul lui a fost diabolic”

Totuşi, jocul nu era pe placul lui Constantin Anghelache, preşedintele lui Dinamo.

– El vroia să fac echipa cu fotbaliştii aduşi de dînsul. Mergea pe premiza: „Eu aduc jucători, tehnicianul îi antrenează!”. Chiar şi prin mass-media a declarat acest lucru, iar faptul că eu am coloană l-a deranjat. Domnul Negoiţă nu dorea să mă demită, stabilisem ce program să urmăm, însă la sfaturile lui Constantin Anghelache s-a luat această decizie!

Este influenţabil domnul Negoiţă?

– Nu vreau să spun acest lucru, ci doar că planul lui Anghelache a fost gîndit cu dibăcie, chiar diabolic, iar fiecare pas a fost bine pregătit şi pus la punct! îmi spui că în iarnă analizăm împreună evoluţia echipei, luăm ceea ce ne lipseşte, iar după opt etape mă demiţi…

„Am fost antrenorul lui Dinamo în perioada cea mai grea a clubului şi mă bucur pentru ce am realizat!” (Gigi Mulţescu)

mandate de antrenor a bifat Mulţescu pe banca tehnică a „cîinilor”, în sezonul 1990-1991, 2008 şi 2013

MEDIAFAX MEDIAFAX

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: