Gigi poate fi ELIBERAT! S-a creat PRECEDENTUL salvator

Patronul Stelei are, în sfîrşit, un motiv de bucurie. Omul de afaceri poate pleca acasă, unde să stea în arest la domiciliu! Precedentul a fost deja creat, după ce Judecătoria Buftea a...
08.02.2014 | 00:11
Gigi poate fi ELIBERAT Sa creat PRECEDENTUL salvator
ADVERTISEMENT

Patronul Stelei are, în sfîrşit, un motiv de bucurie. Omul de afaceri poate pleca acasă, unde să stea în arest la domiciliu! Precedentul a fost deja creat, după ce Judecătoria Buftea a eliberat deja două persoane, anchetate în dosare de şantaj şi de tăinuire.

Noul Cod Penal, care a intrat în vigoare pe 1 februarie, a scos din spatele gratiilor sute de deţinuţi din întreaga ţară şi a mutat din celulele închisorilor în centrele de reeducare zeci de minori condamnaţi pentru diverse fapte, inclusiv pentru omor. De noile prevederi ar putea beneficia şi Gigi Becali, care speră să poată ieşi de la Poarta Albă şi să fie ţinut în arest la domiciliu. Dacă va avea cîştig de cauză, latifundiarul din Pipera nu va primi brăţară electronică şi va fi crezut pe cuvînt că nu iese din casă. În plus, nu va avea voie să intre în contact cu alte persoane sau să deţină telefoane mobile. Gigi are toate motivele să spere la o eliberare, dacă ţinem cont că doi bărbaţi au fost scoşi deja din puşcărie şi trimişi acasă. Este o premieră în România, după intrarea în vigoare a noului Cod Penal.

ADVERTISEMENT

Filat de un ofiţer de supraveghere

Avocatul Adrian Cuculiş a explicat ce prevede, mai exact, măsura arestului la domiciliu, prevedere de care Gigi Becali ar putea să beneficieze cît de curînd. “Arestarea la domiciliu înseamnă nu că inculpatul poate să circule liber unde doreşte, ci că este arestat la domiciliu. Nu cred că în acest moment există efectiv dispozitivul tip brăţară pentru monitorizare. Codul pentru procedură penală mai prezintă şi alte aspecte, să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, să nu comunice cu persoana vătămată, etc. Evident, lucrurile acestea vor putea fi puse în executare, însă nu şi partea cu dispozitivul. În momentul în care părăseşte perimetrul respectiv, ofiţerul de supraveghere ar trebui să intervină imediat. Şi noi aşteptăm să vedem cum va fi pusă în executare sentinţa”, a declarat Cuculiş pentru Realitatea TV.

Are sănătatea şubredă: riscă paralizia

În prezent, Gigi Becali se află închis la penitenciarul Poarta Albă, unde execută o sentinţă de trei ani şi jumătate. La finalul anului trecut, patronul Stelei a solicitat să fie eliberat sub control judiciar din cauza unor probleme la spate, el fiind diagnosticat cu hernie cervicală. Magistraţii de la Tribunalul Constanţa au amînat, însă, pînă pe 19 februarie, ora 10:00, pronunţarea în privinţa cererii de întrerupere a pedepsei. “Cred că vor să-l omoare, nu ştiu ce vor să-i facă. Nu şi-a mai simţit mîna dreaptă”, dezvăluia Bogdan Vlad, avocatul latifundiarului din Pipera.

ADVERTISEMENT

Mama lui plînge continuu şi se roagă la Dumnezeu

Alexandrina Becali nu s-a împăcat nici acum cu gîndul că fiul ei este la puşcărie. Conform apropiaţilor familiei, femeia plînge neîncetat şi se roagă la Dumnezeu ca Gigi să fie eliberat. “Ce să-i cer lui Dumnezeu? Sănătate, mîntuire, înţelepciune, răbdare, dragoste, blîndeţe. Asta îi cer. Mă rog la Dumnezeu, pentru că nu o să-l lase Dumnezeu şi Maica Domnului. El speră mereu să iasă pentru că nu e vinovat cu nimic. Îl ţin degeaba. Dumnezeu e sus şi îi vede pe toţi şi o să plătească fiecare în parte”, a spus, la începutul anului, Alexandrina Becali pentru România TV.

263…de zile de închisoare a ispăşit Gigi Becali pînă în prezent

tnr_800x800_9219_gigi_mama

 

 

 

 

 

 

 

Tags: