Sport

EXCLUSIV / Gino, trimis de Sandu împotriva lui Mitică

UPDATE, ora 21:00: Gino Iorgulescu s-a arătat dezamăgit de faptul că nu a reuşit să-şi depună candidatura pentru postul de preşedinte al LPF. “Am văzut că Dumitru Dragomir este singurul...
25.10.2013 | 18:32
EXCLUSIV  Gino trimis de Sandu impotriva lui Mitica

UPDATE, ora 21:00: Gino Iorgulescu s-a arătat dezamăgit de faptul că nu a reuşit să-şi depună candidatura pentru postul de preşedinte al LPF. “Am văzut că Dumitru Dragomir este singurul candidat la Liga Profesionistă de Fotbal şi mă gîndesc că dacă era aşa sigur pe el şi are atîta încredere ar fi acceptat şi un contracandidat. La imboldul unor prieteni şi a unor oameni de fotbal am venit să-mi depun candidatura la sediul LPF. Mi s-a spus că ieri (n.r. – joi, 24 octombrie) a fost ultima zi şi că s-au închis înscrierile pentru candidaturi, dar eu n-am văzut nicăieri prin mass-media detalii legate de aceste alegeri şi nici statutul Ligii nu l-am citit pentru nu este publicat pe nicăieri, nici măcar pe site-ul oficial al LPF”, a spus Iorgulescu pentru Digisport.

Dumitru Dragomir se identifică practic cu istoria Ligii Profesioniste de Fotbal. Acesta a început activitatea la LPF în anul 1992, sub comanda lui Mircea Angelescu, primul preşedinte ales. La patru ani distanţă, Mitică a devenit boss-ul forului, el nemaiavînd să părăsească acest post pînă în prezent.

Pe 14 noiembrie 2013 vor avea loc noi alegeri, iar Dragomir ar putea avea pentu a doua oară un pretendent serios, după 13 ani, în persoana lui Gino Iorgulescu. Singura dată cînd Mitică a avut parte de concurenţă a fost la alegerile din anul 2000, atunci cînd contracandidatul său a fost acelaşi Gino Iorgulescu, preşedinte la vremea respectivă la FC Naţional. Fostul international a fost propus atunci de Oţelul Galaţi. La vremea respectivă, în Liga I erau 16 echipe, iar Dragomir l-a bătut pe Gino cu 11 voturi pro şi 5 contra. Mitică a explicat că scorul ar fi fost mult mai strîns dacă nu ar fi existat “trădători”: “Atunci a fost împins din spate de alţii, iar vreo 4 cluburi care ar fi votat cu mine înainte s-au întors şi s-au mutat în barca lui”, a spus preşedintele LPF pentru FANATIK.

Naşu Sandu a tras cu Iorgulescu

La acea vreme, Iorgulescu a fost susţinut puternic din spate de Mircea Sandu şi Giovani Becali. Conform surselor FANATIK, “Naşu’” ar fi şi acum în spatele tentativei de debarcare a lui Mitică de la şefia LPF. Din cîte se pare, fostul conducător de la FC Naţional nu s-a înscris la timp, motiv pentru care Dragomir ar putea candida din nou singur şi să obţină, astfel, un nou mandat.

gino iorgulescu 116811_

Mediaş l-a propus pe Mitică

Contactat telefonic, Dumitru Dragomir a vorbit despre posibilitatea unei confruntări cu Gino Iorgulescu: “L-am mai învins o dată, nu îmi e teamă de el. Dacă vine şi cere derogare, îi dau, dar să îmi garanteze că poate face mai bine ca mine lucrurile. Pe mine m-a propus deja Mediaş, sînt curios cine l-ar propune pe el. Ştiu cam cine e în spatele lui, dar nu mă bag să zic. Dacă voi candida singur iau 16 voturi, dacă voi lupta cu cineva poate pierd 3-4 din 18. Nu am nici o emoţie. Nu e vina mea că Gino nu s-a înscris mai demult la alegeri, e posibil să fie doar o intoxicare“, a spus Dragomir pentru FANATIK.