UPDATE / Ştefan: “Noi l-am propus pe Iorgulescu, sper să-l învingă pe Dragomir”

UPDATE 18:13 / Preşedintele de onoare al Ceahlăului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a declarat că îl susţine pe Gino Iorgulescu în disputa cu Dumitru Dragomir pentru şefia LPF. "Noi l-am...
28.10.2013 | 17:03
UPDATE  Stefan Noi lam propus pe Iorgulescu sper sal invinga pe Dragomir

UPDATE 18:13 / Preşedintele de onoare al Ceahlăului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a declarat că îl susţine pe Gino Iorgulescu în disputa cu Dumitru Dragomir pentru şefia LPF. “Noi l-am propus pe Gino pentru că e bine să fie concurenţă. Are experienţă, dacă va cîştiga nu avem de unde să ştim. Consider că are valoare că conducă Liga, mi-aş dori să devină preşedinte. Nu l-am propus acolo ca să fie iepurele lui Dragomir. Trei mandate sînt sufieciente pentru mine ca primar, nu voi mai candida la următoarele alegeri, consider că la fel este cazul şi la Dragomir. Trebuie să vină oameni cu idei noi, dornici de muncă, cu entuziasm. Îl cunosc pe Gino de peste 20 de ani şi consider că este capabil să fie şef al Ligii. Sînt convins că şi alte cluburi îl vor vota pe Gino. Şansele sînt la paritate, ca să zic aşa, dar un mic avantaj îl are Dragomir pentru că este deja preşedinte”, a spus Ştefan la Digisport.

UPDATE 17:43 / Marin Condescu a declarat că Dumitru Dragomir nu are motive să se teamă de Gino Iorgulescu, contracandidatul său pentru postul de preşedinte al LPF. “Avînd în vedere prin cîte a trecut de la revoluţie pînă cum, lui Dragomir nu-i mai e teamă decît, poate, de Dumnezeu. Premierul nu se va amesteca în această dispută. Votul este secret, nu pot spune pe cine susţin”, a spus Condescu la Sport.ro.

UPDATE 17:23 / Adrian Porumboiu este de părere că Dumitru Dragomir porneşte ca favorit în lupta cu Gino Iorgulescu pentru şefia LPF. “Clubul FC Vaslui va vota, nu eu. Ar fi incorect să mă pronunţ acum, ce sens ar mai avea alegerile? Lasă să fie suspans. Toţi candidaţii sînt simpatici pînă îi votezi, după aia…Dragomir e greu de învins, dar asta nu înseamnă că trebuie să stea liniştit. Să cîştige, dar să-i tremure un pic picioarele la alegeri. Să simtă şi el prin ce trec cluburile. În două săptămîni se pot schimba foarte multe. Pe Gino l-am văzut de două ori în ultimii cinci ani. Dacă mă va suna, telefonul meu este deschis. Îl pot asculta fără nici un fel de problemă”, a spus fostul arbitru la Sport.ro.

UPDATE 15:18 / Problemele pe care le poate avea Gino Iorgulescu în privinţa candidaturii sale pentru preşedinţia LPF tocmai acum încep, conform surselor din cadrul Ligii. În ciuda faptului că fostul preşedinte al lui FC Naţional şi-a înregistrat candidatura, dosarul acestuia urmează să fie analizat de o comisie de validare din cadrul LPF. “Dosarul depus de Gino Iorgulescu, dacă nu îndeplineşte sarcinile impuse de regulament, poate fi respins. Nu se ştie încă dacă Iorgulescu va primi acceptul să candideze, poate a uitat nişte acte la dosar…Orice se poate întîmpla!”, au dezvăluit apropiaţi de-ai lui Dragomir.

UPDATE: 15:21: /Dumitru Dragomir spune că nu îi este frică să aibă concurent la şefia LPF: “Eu am decis să se dea voie tuturor celor care vor să se înscrie la alegeri să aibă această posibilitate oricînd. Oricum, nu decid eu cine participă la alegeri, ci Adunarea Generală. Eu am propriul meu program şi întotdeauna vin cu surprize”, a spus Dragomir.

–––––––––––––––––––––––––––––––––

UPDATE: 13:07 / Chiar dacă se părea că Gino Iorgulescu va avea probleme în a-şi depune dosarul de candidat la preşedinţia LPF, acest lucru nu s-a întîmplat şi fostul conducător al celor de la FC Naţional este oficial concurentul lui Dumitru Dragomir:  “Vreau să recîştig credibilitatea oamenilor din fotbal pentru că lumea nu mai vine la stadion. Nu m-am gîndit la organigramă, dar dacă voi cîştiga aş vrea oameni mai noi, nu pe domnul Dragomir. O să încerc zilele următoare să fac lobby la toate echipele din România pentru că nu-i mai cunosc pe preşedinţi, este multă lume nouă la cluburile din Liga 1”, a explicat Iorgulescu.

În strînsă legătură cu candidatura lui Gino Iorgulescu, Dumitru Dragomir şi-a anulat conferinta de presă de marţi pentru ziua de joi, atunci cînd listele cu candidaţi la şefia LPF vor fi închise.

–––––––––––––––––––––––––––––––––

Posibilitatea ca Gino Iorgulescu să candideze la şefia LPF riscă să se lase cu un scandal puternic. Fostul preşedinte al celor de la FC Naţional vrea să îşi depună din nou dosarul pentru a candida la alegerile LPF, dar, conform lui Dumitru Dragomir, acest lucru nu se poate face deoarece s-au epuizat cele 15 zile lucrătoare.

“Să vină la mine să-mi ceară derogare şi mă mai gîndesc!”, a fost replica pe care Dumitru Dragomir i-a servit-o, vineri după-amiază, lui Gino Iorgulescu atunci cînd acesta a anunţat că vrea să se înscrie în cursa pentru şefia LPF. Totuşi, Iorgulescu mizează pe faptul că în statutul Ligii nu se precizează de cele 15 zile “lucrătoare”.

Concret, este vorba de articolul 24, aliniatul 6 din statut care prevede doar atît: “Propunerile se vor depune la secretariatul general al LPF, însoţite de acordul scris al candidatului cu cel puţin 15 zile înainte de data la care este convocată Adunarea Generală”. În acest sens, Iorgulescu se pregăteşte să îşi anunţe azi din nou candidatura: “Va ieşi halimai mare dacă Dragomir o va ţine de-a surda cu povestea lui!”, au afirmat pentru Gazeta Sporturilor surse apropiate lui Iorgulescu.