Fotbal international

Giovanni Becali revine în fotbal! Ce club de tradiție este controlat de fostul impresar

05.04.2019 | 11:55
Giovanni Becali revine in fotbal Ce club de traditie este controlat de fostul impresar

Giovanni Becali revine în fotbal! Fostul impresar a semnat un contract cu o echipă de tradiție din Bulgaria. Astfel, după ce Bogdan Pătraşcu a devenit şeful departamentului de scouting de la Levski Sofia, clubul s-a înțeles și cu Ioan Becali care are acum, prin firma lui, exclusivitate la transferuri. Pătrașcu, fost mijlocaş la Sportul, Litex, Piacenza, Chieva, Dinamo şi Astra va coordona întreaga campanie de transferuri din vară.

Giovanni Becali revine în fotbal!

Prima mutare făcută de Pătrașcu a fost semnarea contractului de colaborare cu firma lui Giovanni Becali. ”Becali Management Consulting” se va ocupa chiar din prima zi de managementul sportiv al lui Levski, dar va avea și dreptul de a intermedia toate transferurile pe care le va face fosta campioană a Bulgariei. De remarcat că Giovanni Becali a păstrat mereu o relație apropiată cu patronul clubului bulgar, miliardarul Vasil Bojkov.

Ioan Becali a povestit pentru Telekom Sport, cum controversatul om de afaceri l-a vizitat chiar și la închisoare. ”Următoarea surpriză a fost a doi prieteni bulgari (n.r. unul dintre ei este ), foarte bogaţi. Printre altele, au compărat şi Levski Sofia acum câteva zile. Au venit pur şi simplu cu avionul privat la Băneasa, s-au dus nepoţii mei cu Dragoş, i-au luat şi au venit la Slobozia.

Giovanni Becali revine în fotbal! Giovanni Becali
Ioan Becali a fost condamnat în Dosarul Transferurilor

Prietenie apropiată cu patronul bulgarilor

Şi am vorbit la geam, că aveam regim închis. A fost o plăcere extraordinară şi nişte prieteni care m-au şi întrebat dacă am nevoie de bani, de un milion, de două, de trei”, spunea Ioan Becali. Între timp, omul cu banii de la Levski a luat decizia de a-i da pe mână fostului impresar întreaga campanie de transferuri a echipei.

De remarcat că Levski Sofia reprezintă un nume greu în prima ligă din Bulgaria, fiind a doua cea mai titrată, după ŢSKA Sofia. Echipa are 26 de titluri, dar ultima dată când a reuşit să se impună a fost în urmă cu 9 ani de zile. Levski deţine recordul în Bulgaria pentru cele mai multe Cupe câştigate, 25.

  • 3 este locul pe care îl ocupă Levski Sofia în clasamentul din Bulgaria