News

Gluma lui Donald Trump care l-a făcut pe Klaus Iohannis să uite de „rigiditatea nemțească”. Ce cadou i-a făcut șeful statului preşedintelui american

21.08.2019 | 21:00
Gluma lui Donald Trump care la facut pe Klaus Iohannis sa uite de rigiditatea nemteasca Ce cadou ia facut seful statului presedintelui american

A fost o atmosferă relaxată la Casa Albă, acolo unde Donald Trump primit pe Klaus Iohannis. A existat chiar și un moment în care șeful statului a uitat de „rigiditatea nemțească” și a savurat din plin gluma făcută de american. Deși nu erau prevăzute declarații de presă, cei doi șefi de stat au răspuns întrebărilor jurnaliștilor timp de o jumătate de oră. Trump a ținut să laude eforturile în lupta anticorupție făcute de România.

Gluma lui Donald Trump care l-a făcut pe Klaus Iohannis să uite de „rigiditatea nemțească”

Nu s-a oprit aici americanul. Liderul de la Casa Alba a avut cuvinte de apreciere şi pentru românii stabiliţi în Statele Unite.  “Avem schimburi mari, afaceri, multe schimburi comerciale cu românii, care sunt foarte talentaţi, noi cumpărăm, ei cumpără. Avem mulţi români aici, în SUA, oameni de succes”, a precizat Donald Trump care l-a chestionat pe omologul său dacă știe numărul românilor din Statele Unite.

Oarecum pus în încurcătură, Klaus Iohannis a precizat că sunt destul de mulți români peste ocean. A fost momentul în care Donald Trump a glumit și a zis că îi știe pe fiecare în parte. Gluma i-a plăcut și lui Iohannis care a râs zgomotos. Pentru că ambii președinți sunt în plină campanie electorală și își doresc să mai câștige un mandat, Trump i-a oferit lui Iohannis o șapcă cu mesajul său de campanie, adaptat cu numele țării noastre “Make Romania great again!”

Gluma lui Donald Trump care l-a făcut pe Klaus Iohannis să uite de „rigiditatea nemțească”. Donald Trump și Klaus Iohannis
Klaus Iohannis este pentru a doua oară în SUA la invita’ia lui Donald Trump. Sursa foto – facebook

Ce cadou i-a făcut șeful statului preşedintelui american

Nici Iohannis nu a ratat momentul și i-a oferit lui Trump un stilou. De remarcat că este pentru a doua oară când cei doi lideri se văd la Casa Albă. Prima întâlnire oficială a avut loc în iunie 2017. De altfel, în ultima perioadă, presa din Statele Unite ale Americii a speculat că cel mai puternic om de pe planetă se vede mai degrabă cu omologi din estul Europei, încercând să și-i apropie, și mai puțin cu cei din vest.

Același lucru s-a spus și despre Emmanuel Macron, președintele Franței și el fiind un susținător în ultima perioadă a celor din Est. Șeful statului din Hexagon vrea să devină un lider important în Uniunea Europeană și încearcă să-și atragă sprijinul țărilor mai mici din Est.