Fotbal international

Glumă morbidă la adresa lui Emiliano Sala. Fanii lui Swansea vor fi cercetați de poliție. Derapajul dezvăluit de presa din Anglia

26.10.2019 | 11:31
Glumă morbidă la adresa lui Emiliano Sala. Fanii lui Swansea vor fi cercetați de poliție. Derapajul dezvăluit de presa din Anglia
Comemorarea lui Emiliano Sala. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Swansea va juca „derby-ul Țării Galilor” împotriva lui Cardiff City, duminică, 27 octombrie, în Championship (liga a II-a din Anglia). Chiar dacă este vorba de un duel important și spiritele se încing adesea înaintea meciului, fanii „lebedelor” au făcut o glumă de-a dreptul morbidă la adresa lui Emiliano Sala, fotbalist decedat într-un accident aviatic care trebuia să fie jucătorul lui Cardiff.

Gluma dezgustătoare a fanilor lui Swansea la adresa lui Emiliano Sala

Fanii lui Swansea au avut o glumă morbidă la adresa lui Emiliano Sala înaintea derby-ului cu Cardiff City. Ei au făcut niște bilete de avion în care numele lui Sala era trecut pe ele, cu destinația Nantes-Cardiff, făcând aluzie la accidentul aviatic din urmă cu un an. Mai mult decât atât, ei au trecut în dreptul numelui căpitanului un anume Mikey Dye, care a fost un fan al lui Cardiff, omorât înaintea unui meci Argentina-Țara Galilor din 2011, iar numărul zborului era modificat în D3AD (mort).

ADVERTISEMENT

Conducerea lui Swansea a intervenit rapid cu un comunicat în care se dezice de faptele făcute de câțiva suporteri și în care anunță că au pornit deja o anchetă pentru a-i identifica: „Ne dezicem complet de gestul oribil făcut la adresa lui Emiliano Sala și a clubului Cardiff. Astfel de manifestări nu reprezintă imaginea clubului nostru sau a fanilor noștri”.

Gluma morbidă a fanilor lui Swansea la adresa lui Emiliano Sala. Sursă foto: thesun.co.uk
Gluma morbidă a fanilor lui Swansea la adresa lui Emiliano Sala. Sursă foto: thesun.co.uk

Poliția a fost sesizată

Tot în comunicatul lui Swansea, conducerea clubului mai precizează faptul că poliția a fost sesizată, iar cei care au comis un astfel de gest morbid vor fi aspru pedepsiți. „Avem toleranță zero pentru astfel de manifestări, iar poliția a fost deja sesizată. Mai mult decât atât, poliția va fi ajutată de noi pentru identificarea făptașilor, care vor fi aspru pedepsiți”.

ADVERTISEMENT

Swansea și Cardiff City nu s-au mai întâlnit într-un meci direct din anul 2014, de când ambele evoluau în Premier League. Cardiff a fost și în sezonul 2018-2019 în prima ligă engleză, dar „lebedele” căzuseră în Championship și au ratat un alt meci direct.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri