Fotbal intern

Gnohere, singurul străin care a marcat pentru cele două rivale în derby de România! Cifrele francezului la Dinamo şi FCSB

11.11.2018 | 11:21
Gnohere singurul strain care a marcat pentru cele doua rivale in derby de Romania Cifrele francezului la Dinamo si FCSB

Singurii fotbaliști străini care au jucat atât la Dinamo, cât și la FCSB sunt Harlem Gnohere și Thaer Bawab. “Bizonul” a reușit să impresioneze în tricourile ambelor cluburi, însă Bawab nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor la niciuna dintre rivale. Un lucru care nu surprinde, având în vedere că jucătorul iordanian, care a fost crescut de Real Madrid, nu a fost transferat niciodată pe bani, ci doar liber de contract.

Harlem Gnohere este singurul jucător străin care a marcat în derby de România și pentru Dinamo, dar și pentru FCSB. Francezul a fost adus liber de contract în Ștefan cel Mare în vara lui 2015, după ce i-a expirat înțelegerea cu RAEC Mons. A jucat pentru Dinamo până în luna iunie 2017, când a fost cumpărat de FCSB cu suma de 250 de mii de euro. În 59 de partide jucate pentru câini, Gnohere a marcat 24 de goluri și a dat 8 pase de gol. 2 dintre aceste goluri au fost chiar împotriva actualei echipe: Dinamo – FCSB 3-1 pe 30 noiembrie 2015 și FCSB – Dinamo 1-1 pe 10 aprilie 2016.

Harlem Gnohere
Harlem Gnohere

Gnohere și Bawab, sinigurii străini care au jucat și la Dinamo, dar și la FCSB

Harlem Gnohere a fost cumpărat de FCSB de la Dinamo în ianuarie 2017 cu suma de 250 de mii de euro. Deși a fost rezervă o bună perioadă, în locul său fiind preferat Alibec, Gnohere și-a câștigat în cele din urmă un loc în primul 11. Atacantul francez a marcat pentru FCSB în derby-ul jucat cu Dinamo în turul acestui sezon, partida încheindu-se la egalitate, scor 3-3. În 77 de partide jucate pentru FCSB, Gnohere a marcat 40 de goluri și a dat 3 de pase de gol.

Un alt jucător străin care a fost legitimiat atât la FCSB, cât și la Dinamo este Thaer Bawab. Iordanianul a ajunt gratis la FCSB în ianuarie 2016, dar nu i s-au acordat prea multe șanse. A jucat în 9 meciuri și a dat 3 goluri, apoi a plecat la Umm Salal, de unde s-a întors în România în ianuarie 2017, dar la Dinamo, pentru care a jucat în 14 meciuri fără să dea gol, înainte de a pleca la Chiajna, în luna septembrie a aceluiași an.

Thaer Bawab
Thaer Bawab