Fotbal intern

Un dinamovist, aproape de TRANSFERUL vieţii! Are două OFERTE din Primera Division

Portarul lui Dinamo doreşte să plece cu orice preţ din "Ştefan cel Mare". Cristi Bălgrădean a devenit person non-grata în "Groapă", după ce goalkeeper-ul de 26 de ani le-a transmis şefilor...
16.07.2014 | 00:08
Un dinamovist aproape de TRANSFERUL vietii Are doua OFERTE din Primera Division

Portarul lui Dinamo doreşte să plece cu orice preţ din “Ştefan cel Mare”. Cristi Bălgrădean a devenit person non-grata în “Groapă”, după ce goalkeeper-ul de 26 de ani le-a transmis şefilor că nu mai vrea să joace în “haită”, din cauza reducerilor salariale constante.

Titularul dintre buturile “cîinilor” a fost unul dintre principalii oameni cu care Ionuţ Negoiţă a început reconstrucţia anul trecut. Bălgrădean a vrut să plece de la Dinamo încă din vara lui 2013, dar patronul l-a rugat să-l ajute să formeze o nouă generaţie la echipă. Portarul negocia pe atunci cu Standard Liege, iar oficialii roş-albilor au îngreunat transferul, tocmai din cauză că nu concepeau despărţirea de goalkeeper-ul lor numărul unu. Cristi a înţeles acest lucru, dar cu condiia de a fi lăsat să plece în această vară.

Vor să scape de salariul lui

De această dată, nu mai este vorba despre dragoste cu forţa, pentru că şi Dinamo vrea să scape de Bălgrădean. Portarul are un salariu lunar, ce, cu tot cu bonusuri, ajunge la 10.000 de euro, lunar. Jucătorul refuză diminuarea remuneraţiei, astfel că singura soluţie este “divorţul” de club. Anghelache i-a permis să-şi negocieze salariul cu Khazar Lankaran, dar, deocamdată, contactele dintre fotbalist şi azeri au încetat. Bălgrădean mai are un an de contract cu Dinamo, deci poate pleca de sub comanda lui Stoican numai în schimbul unei sume transfer, ce nu depăşeşte 200.000 de euro.

Cele mai noi nume ce se interesează de jucătorul aflat în anturajul naţionalei României sînt Granada şi Rayo Vallecano. Ambele formaţii au avut jucători români în componenţă sezoanele trecute. La Granada a evoluat Torje, sub formă de împrumut de la Udinese, iar la Rayo a fost Raţ. Cele două grupări din La Liga au nevoie de un portar cu experienţă şi ieftin, iar Bălgrădean le-a fost propus de diferiţi impresari. Cristi ar pleca la oricare dintre echipe, însă aşteaptă să vadă care dintre ofertele financiare este mai bună.

Dinamo l-a trecut pe linie moartă

În cazul în care va prinde startul sezonului tot la Dinamo, atunci Bălgrădean va vedea meciurile cel mult de pe banca de rezerve. Şefii i-au transmis lui Stoican să nu mai apeleze la Cristi, astfel că noul titular din poartă a devenit Traian Marc, 31 de ani, adus de la Corona Braşov. Rezerva acestuia este Cătălin Samoilă (24 de ani), un jucător cu doar trei meciuri în Liga 1.  “Puf  se antrenează cu Dinamo, dar nu va mai juca atît cît va mai sta în “Ştefan cel Mare”.

“Eu mai am un an de contract cu Dinamo, dar dacă va veni o ofertă bună, atunci plec. Dacă nu vine, rămîn sută la sută la Dinamo”

Cristi Bălgrădean, portar Dinamo

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!