Grav accident aviatic în sudul Franței! Două persoane au murit și cinci au fost rănite după ce un elicopter militar s-a prăbușit

Bogdan Solomon   
în HotNews
15/04/2020, 23:55
Grav accident aviatic în sudul Franței! Două persoane au murit și cinci au fost rănite după ce un elicopter militar s-a prăbușit
Un elicopter militar s-a prăbușit în Franța. În urma impactului puternic, două persoane și-au pierdut viața. Sursa foto: antena3.ro

Două persoane și-au pierdut viața în cursul zilei de miercuri, 15 aprilie, după ce un elicopter militar s-a prăbușit într-o zonă muntoasă din sudul Franței. Potrivit informațiilor furnizate până la această oră, în urma impactului puternic, alți cinci pasageri ai aeronavei au fost grav răniți, având nevoie de îngrijiri medicale.

Un elicopter s-a prăbușit în sudul Franței. Anunțul autorităților

Elicoperul de tip Cougar aparţinea Regimentului 5 de luptă din orăşelul Pau şi efectua un zbor de antrenament. În momentul de față, nu este cunoscut motivul pentru care pilotul a pierdut controlul aeronavei.

În ciuda eforturilor echipajelor medicale, două dintre persoanele aflate la bordul aeronavei nu au mai putut fi salvate. Cât despre cele cinci victime, acestea au fost transportate de urgență la spital. Se pare că starea lor este în continuare gravă, motiv pentru care medicii se mențin rezervați în privința șanselor de supraviețuire.

În cauză a fost demarată deja o anchetă ce urmează să stabilească împrejurările exacte în care s-a produs tragedia. Potrivit autorităților din Hexagon, investigația este coordonată de procurorul din Tarbes, Pierre Aurignac.

A avut loc un accident de elicopter în zona comunei Bouilh-Devant, în departamentul Hautes-Pyrénées. La bord erau şapte persoane, două au murit, iar cinci au fost rănite“, a declarat un reprezentant al Prefecturii regionale.

Închide ×