Fotbal intern

Grigoraș rupe tăcerea despre Farul. “Suporterii vor distruge echipa din cauza ambițiilor prostești!”

12.07.2018 | 12:55
Grigoras rupe tacerea despre Farul Suporterii vor distruge echipa din cauza ambitiilor prostesti

Grigoraș rupe tăcerea despre Farul. Fostul antrenor al grupării de pe litoral, cea care a promovat în această vară în Liga 2, este de părere că o parte dintre suporterii care vor să conducă SSC Farul pe banii Primăriei vor duce echipa la desființare în cel mai scurt timp dacă nu se vor asocia cu Ciprian Marica sau nu vor continua colaborarea cu autoritățile locale.

Domnule Grigoraș, Ciprian Marica a câștigat prin licitație palmaresul Farului Constanța, credeți că este necesară o implicare a sa pentru o asociere cu fosta dumneavoastră echipă ca aceasta să poată să înceapă în Liga 2?

_În primul rând vreau să vă spun că îmi pare rău că eu nu mai fac parte din proiectul echipei pe care am promovat-o în Liga 2. Anul trecut, atunci când niște suporteri din Constanța s-au rugat de mine să vin și să le dau o mână de ajutor la Liga 3 am fost bun pentru ei, dar acum când am ajuns în Liga 2 m-am trezit făcut public în toate felurile, acuzat de toate idioțeniile posibile, de un personaj pe care îl voi trage la răspundere în Instanță. Doi, trei suporteri, se știu ei cine, m-au călcat public în picioare. Din cauza lor am fost nevoit să plec de la SSC Farul.

De ce anume ați fost acuzat?

_Că vreau să le fur echipa, că sunt omul nu știu cui și că fac una și alta. Însă îi asigur eu încă o dată pe acești băieți că toate acuzele pe care mi le-au adus trebuie să le demonstreze în fața judecătorilor. Nu îmi voi lăsa imaginea mea terfelită public în halul ăsta.

Grigoraș rupe tăcerea despre Farul. “Suporterii vor distruge echipa din cauza ambițiilor prostești!”

Ce vor suporterii? 

_Ce vor? Hai să vă spun eu ce vor. Ei vor să fie patronii și să conducă echipa pe banii Primăriei, iar acum dacă Marica a câștigat licitația le este frică că se asociează cu ei și cu Primăria și le fură șunca din farfurie. Păi voi credeți că Marica este băiat prost? Din păcate suporterii nu vor să înțeleagă că locul lor este în tribune. Toată lumea i-a felicitat pentru faptul că au luat-o de la Liga 4, dar mai mult de atât nu pot să ajute pe banii lor.

Ce vreți să spuneți?

_Vreți să știți căt a cheltuit Primăria anul trecut cu echipa de fotbal pentru promovare? Voi credeți că din cotizații suporterii puteau să susțină echipa sau credeți că o pot susține în Liga 2 doar pe banii lor? Pe rețelele de socializare ei fac doar propagandă, iar un individ mă tot acuză de câteva zile și tot amenință cu dezvăluiri. Nu mă forțați să spun cine este că nu vreau să îi dau numele public. Primăria a cheltuit 450.000 de euro. Cu trei săptămâni înainte de startul campionatului noi nu aveam jucători. A trebuit să aducem jucători peste valoarea Ligii 3, pe care i-am plătit cu salarii de Liga 2, doar ca să fim siguri că aveam o șansă la promovare. A trebuit să facem rost de foarte multe lucruri necesare  pentru antrenament prin conoștințele mele. Dar vreau să vă mai spun că dacă eu nu acceptam postul de antrenor principal la echipă, atunci primarul nu se băga deloc cu sprijinul financiar. Mi-a spus clar în față că dacă eu nu mă bag, atunci nici el nu se bagă în acel proiect al echipei suporterilor. Eu pentru SSC Farul am refuzat o ofertă de la Liga 2 venită din partea formației Dunărea Călărași. Am vrut să dau o mână de ajutor unor oameni pentru care am avut un mare respect.

Credeți că Marica are gînduri necurate așa cum îl bănuiesc suporterii?

_Hai să fim serioși! Trebuie să fim cu toți nebuni dacă în suspectăm pe Marica de ceva necurat. Marica are niște afaceri în Constanța și vrea doar să dea o mână de ajutor fotbalului constănțean. El nu vrea să conducă de unul singur, dar vrea să facă o asocierie cu Primăria, iar dacă se va înțelege și cu suporterii de la SSC Farul, atunci este bine pentru toată lumea. Dacă acești suporteri nu înțeleg că asocierea cu Marica și cu Pirmăria este singura lor șansă, atunci vă spun eu că vor distruge echipa cu mâna lor din cauza ambițiilor prostești. Nu vor avea bani să țină echipa în Liga 2 nici trei etape. Poate că vor începe campionatul, dar nu vor putea ține echipa nici trei etape, ascutați la mine ce vă spun.

14 echipe a antrenat Grigoraș în fotbalul românesc