News

Grindina a făcut ravagii în țară! Imagini de necrezut după codul roșu emis de ANM. FOTO și VIDEO

06.05.2019 | 19:15
Grindina a facut ravagii in tara  Imagini de necrezut dupa codul rosu emis de ANM FOTO si VIDEO

Grindina a făcut prăpăd! Imaginile cu bucățile imense de gheață sunt de necrezut. Cetățenii din județul Botoșani s-au confruntat cu un fenomen sever. Căderile puternice ale grindinei au afectat culturile și au speriat groaznic oamenii. “S-au trimis alerte pentru cele două județe. Nu este un cod de lungă durată, aproximativ o oră. Dacă se întâlnesc oamenii cu o tornadă,  să nu meragă spre ea.Centura trebuie să fie pusă, dacă merg cu mașina.  Urmărim efectele, se vor trimite forțe pe zonele afectate”, a declarat Raed Arafat, după ce codul a fost emis.

Grindina a făcut prăpăt! Oamenii s-au speriat teribil

Grindina și-a făcut apariția la scurt timp după ce a fost emis primul cod roșu de tornadă din istoria României. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis avertizare Cod roșu pentru județele Ialomnița și Călărași. Acesta este valabil până în cursul serii de luni, moment în care se va semnala un vânt puternic.

Imaginile din zonele afectate arată dimensiunea dezastrului produs de bucățile de gheață. Culturile oamenilor au fost distruse, mai multe mașini au fost avariate și zeci de copaci au fost doborâți. Se vor semnala : vânt cu peste 100…110 km/h, aspect tornadic, grindină de mari dimensiuni, frecvente descarcări electrice, averse torenţiale ce vor cumula cantităţi de 30…35 litri mp”, arată ANM.

Calarasi, Independenta

Judetul Călărași (Independenta) – 6 mai 2019

Gepostet von Meteoplus am Montag, 6. Mai 2019

Ro-Alert a avertizat cetățenii

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunțat că, după avertizarea ANM, în zonele afectate de fenomenele extreme au fost trimise mesaje de avertizare către cetățeni prin sistemul Ro-Alert.

“La nivelul celor două judeţe au fost activate Grupele Operative ale ISU şi au fost dispuse măsuri de mobilizare imediată a forţelor şi mijloacelor de intervenţie. În cazul apariţiei situaţiilor de urgenţă, peste 180 pompieri militari cu 100 de autospeciale şi mijloace tehnice sunt pregătiţi să acţioneze în sprijinul populaţiei. În funcţie de evoluţia situaţiei din teren, echipajele de salvatori pot fi suplimentate imediat cu personal alertat din turele libere”, arată IGSU. Se indică averse torențiale în Vrancea și Galați.