Pariuri sportive

Grupul Superbet, achiziţii de top de la marile case de pariuri din Europa! Planuri de extindere spectaculoase ale operatorului român

Gaming Review, cea mai prestigioasă publicaţie a industriei mondiale de gaming, şi-a îndreptat atenţia şi spre România. Vedeta articolului publicat de sursa citată a fost Superbet, unul dintre...
24.02.2017 | 15:42
Grupul Superbet achizitii de top de la marile case de pariuri din Europa Planuri de extindere spectaculoase ale operatorului roman

Gaming Review, cea mai prestigioasă publicaţie a industriei mondiale de gaming, şi-a îndreptat atenţia şi spre România. Vedeta articolului publicat de sursa citată a fost Superbet, unul dintre cei mai mari operatori de pariuri sportive din România, cu aproape 600 de agenţii deschise în toată ţara.

Experţii de la eGaming Review remarcă faptul că Superbet se află în plin proces de recrutare a unor seniori şi top manageri de la cele mai mari companii mondiale ale industriei pariurilor sportive, dovadă a ambiţioasei strategii de dezvoltare şi consolidare a business-ului online al operatorului român.

Jamie Hart şi Peter Morgan, ambii foşti directori în cadrul William Hill, cea mai mare companie de pariuri sportive din Marea Britanie ca număr de locaţii, sunt super achiziţiile pregătite de Super Bet. Jamie Hart va fi director de e-commerce al Superbet. Acesta a mai condus a condus SunBets, parte a unui joint venture cu gigantul australian Tabcorp, venituri de 1,7 miliarde dolari anul trecut. Peter Morgan, fostul director de dezvoltare software în cadrul William Hill va ocupa o poziţie similară şi în cadrul Superbet.

EGR mai notează că ambiţiile Superbet nu se opresc aici. Operatorul român va mai face achiziţii sonore de personal şi în următoarele luni, în tentativa de a-şi fortifica statutul de companie de top în Europa. De altfel, cei doi completează o organigramă care deja conţine şi alte nume mari din industria de gaming. Jon Howlet, care ocupă poziţia de director de trading, a fost adus recent de la bWin, unde avea acelaşi rol.

Următorul nume de top care urmează să semneze cu Superbet este Ben Gross, recrutat de la bet365, cea mai mare companie de pariuri sportive online din lume. Acesta va superviza departamentul care gândeşte algoritmii după care sunt stabilite cotele.

Cu cele aproape 600 de locaţii, Superbet este deja unul dintre principalii jucători pe piaţa locală de pariuri sportive. Şi-a lansat propriilor produse online în februarie 2016 şi, într-un timp foarte scurt, a reuşit să devină un jucător important şi pe acest segment.

Demersul de consolidare a echipei de management a grupului condus de Sacha Dragic, din poziţia de CEO şi fondator, este menit să susţină strategia de dezvoltare regională pe care acesta a gândit-o pe următorii cinci ani. Superbet a aplicat deja pentru o licenţă online şi offline pe piaţa poloneză a pariurilor sportive şi prospectează şi alte pieţe din Europa Centrală şi de Est, unde se poate extinde în următorii ani. Aceste mari ambiţii ale companiei explică şi cum a fost posibilă recrutarea în România a unor nume de înalt prestigiu european.

De precizat că Superbet pune mare preţ pe strategia de dezvoltare şi are proiecte mari pe termen lung. Şi-a deschis deja filiale în Marea Britanie şi Gibraltar, dovadă clară că va continua extinderea şi în Europa de Vest.

Din 2015, România are o legislaţie strictă aplicabilă jocurilor de noroc online, ceea ce a dus la o bună reglementare a pieţei şi, în consecinţă, la deschiderea acesteia. În prezent, pe teritoriul ţării noastre activează 32 operatori de pariuri tradiţionali şi 19 online, conform informaţiilor oferite de ONJN.

În ţări cu tradiţie în pariurile sportive, precum Marea Britanie, industria de gaming generează peste 5,4 miliarde lire sterline anual, fiind totodată şi unul dintre cei mai mari contributori la economia britanică.

În România, peste un milion de români pariază în mod constant. Se mizează pe fotbal, tenis, box, hochei, curse de câini, dar şi pe loterii la minut. Încasările la bugetul de stat de la operatorii economici autorizaţi în domeniul jocurilor de noroc din România au ajuns, în 2015, la aproape 270 de milioane de euro, potrivit celor mai recente date prezentate de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

În Marea Britanie, ţară cu tradiţia în pariuri sportive, industria de gaming generează peste 5,4 mld. lire sterline anual, fiind totodată şi unul dintre cei mai mari contributori la economia britanică.

În România, peste un milion de români pariază în mod constant. Se pariază pe fotbal, tenis, box, hochei, curse de câini, dar şi pe loterii la minut. Încasările la bugetul de stat de la operatorii economici autorizaţi în domeniul jocurilor de noroc din România au ajuns, în 2015, la aproape 270 de milioane de euro, potrivit celor mai recente date prezentate de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN).