News

Guvernul a decretat stare de urgență în California, după cutremurul de 7 grade. Au fost scurgeri de gaze și incendii

06.07.2019 | 14:28
Guvernul a decretat stare de urgenta in California dupa cutremurul de 7 grade Au fost scurgeri de gaze si incendii

Guvernul american a decretat stare de urgență în California, după ce a avut loc un cutremur de 7 grade aseară la ora 20:19 (6 dimineața, pe fusul orar românesc). În urma seismului s-au produs mai multe scurgeri de gaze și incendii, relatează presa din Statele Unite ale Americii. Guvernatorul statului californian Gavin Newsom a decretat urgența în special pentru San Bernardino.

Stare de urgență în California după cutremurul de ieri

Starea de urgență este în vigoare și pentru provincia Ridgecrest, unde s-a produs, de fapt, marele cutremur. Newsom a mers mai departe cu alertarea populației susținând că autoritățile locale și echipele de la situații de urgență trebuie să se pregătească pentru producerea unor viitoare cutremure.

Seismul a provocat spargeri ale conductelor de gaze, iar acestea s-au scurs în mai multe localități din California producând incendii. Mai multe persoane au fost rănite în urma acestor incendii, însă nu este declarat niciun deces până la ora actuală. Acesta este cel mai mare cutremur din ultimii 20 de ani produs în statul californian, conform Institutului de Geologie din Statele Unite ale Americii (USGS).

Incendii, scurgeri de gaze și pene de curent

Serviciile de urgență acționează acum pentru stingerea incendiilor, iar autoritățile fac tot posibilul să reconecteze anumite localități cu curent electric, căci și curentul a picat în urma acestui cutremur devastator. „Mai multe scurgeri de gaze au fost detectate în zonele Trona și Argus. Pompierii au remediat situația unde a fost posibil și au evacuat cetățenii din locuințe unde scurgerile de gaze sunt încă active”, au transmis pompierii pe Twitter.

“Avem incendii, avem scurgeri de gaze, avem mai multe persoane rănite, avem pene de curent. Gestionăm situația cât de bine putem”, a declarat primarul orașului Ridgecrest, Peggy Breeden. Cutremurul de sâmbătă s-a produs a doua zi după un alt seism de 6,4 pe Richter, tot în aceeași zonă.