Simona Halep

De ce nu a câştigat Halep niciun turneu major? „N-a riscat şi a plătit preţul”

Câştigătoare a 18 turnee de Grand Slam, Martina Navratilova ştie de ce Simona Halep, deşi e numărul unu în lume, nu are în palmares nicio competiţie majoră. Simona Halep a ajuns în două...
24.10.2017 | 16:16
De ce nu a castigat Halep niciun turneu major Na riscat si a platit pretul

Câştigătoare a 18 turnee de Grand Slam, Martina Navratilova ştie de ce Simona Halep, deşi e numărul unu în lume, nu are în palmares nicio competiţie majoră. Simona Halep a ajuns în două finale de Grand Slam. Ambele la Roland Garros şi niciuna dintre ele câştigate. În 2014 a fost învinsă de rusoaica Maria Sharapova, iar în acest an de Jelena Ostapenko, în mod surprinzător, după ce a condus categoric întâlnirea. În repetate rânduri, sportiva româncă ajunsă acum în fruntea clasamentului WTA a declarat că visul ei major rămâne câştigarea unui Grand Slam.

Martina Navratilova, care de-a lungul carierei şi-a adjudecat 18 trofee majore, a explicat care au fost punctele vulnerabile ale sportivei din România atunci când a ajuns în ultimul act al competiţiilor majore: “În finala la Roland Garros, Simona a fost precaută şi a fost aproape de a triumfa. Tenisului ei a fost procentual, dar a avut şi multe momente în care a încercat lovituri decisive. În momentele importante n-a riscat şi a plătit preţul. După acea înfrângere a devenit mai bună în momentele importante. Dar încă o dată, tenisul procentual te duce departe, dar nu îţi aduce multe Grand Slam-uri”. 

„Halep este o sportivă grozavă, excelentă şi consistentă”

Navratilova, în vârstă de 61 de ani, a pus accent pe stilul sportivei românce şi a explicat de ce acesta nu a dat randament atunci când a fost vorba de competiţiile majore. “Tenisul procentual te duce pe primul loc, dar nu îţi va aduce multe turnee de Grand Slam pentru că ajungi să întâlneşti alte jucătoare în formă, împotriva cărora trebuie să joci un tenis mai mult decât procentual”, este de părere tenismana din Cehia.

Marea campioană din Cehia recunoaşte că nu este uşor să ajungi numărul unu în lume:  “Ca să ajungi pe locul 1 trebuie să fii grozav, excelent şi consistent. La un Slam poţi să prinzi două săptămâni bune şi să câştigi. Ca să fii numărul 1 trebuie să fii mai bun decât toţi. Ca să câştigi un Grand Slam trebuie doar să fii mai bun decât cei 7 jucători pe care îi întâlneşti”.

Simona Halep o va întâlni pe Caroline Wozniacki în cel de-al doilea meci de la Turneul Campioanelor, întrecere care se desfăşoară în Singapore. Partida se va juca miercuri, de la ora 14:30. În primul meci al româncei în competiţie, Simona s-a impus categoric contra jucătoarei franceze Caroline Garcia, scor 6-4, 6-2.