Sporturi

Halep – Garcia în sferturi la Rogers Cup 2018! Ce spune adversara Simonei

10.08.2018 | 17:58
Halep  Garcia in sferturi la Rogers Cup 2018 Ce spune adversara Simonei

Ce spune adversara Simonei Halep înaintea sferturilor de finală de la Rogers Cup 2018. Caroline Garcia vorbeşte despre duelul cu Simona Halep de la Montreal.

Caroline Garcia vorbeşte despre meciul cu Simona Halep de la Montreal. Liderul mondial a avut o zi foarte aglomerată joi,  când a trecut de Anastasia Pavlyuchenkova după un meci maraton, iar apoi, la distanţă de doar câteva ore, a fost nevoită să o înfrunte şi pe Venus Williams. Pe americancă  a eliminat-o mult mai uşor, astfel că şi-a procurat ceva timp de odihnă înaintea partidei din sferturile de finală.

Pentru a-şi egala performanţa din 2017, Simona Halep va juca în sferturile de finală de la Rogers Cup împotriva franţuzoaicei Caroline Garcia. Aceasta traversează o formă foarte bună, dovedită şi prin succesul foarte facil în faţa Mariei Şarapova, scor 6-3, 6-2. Partida Simona Halep – Caroline Garcia, din sferturile de finală de la Rogers Cup, se va disputa sâmbătă dimineaţă, ora 01:30 a României, pe arena centrală.

Ce spune adversara Simonei Halep înaintea sferturilor de finală de la Rogers Cup 2018

Sportiva aflată pe locul 6 în clasamentul WTA este conştientă că o aşteaptă o partidă dificilă şi recunoaşte că Simona are foarte puţine slăbiciuni care să-i vulnerabilizeze jocul. “Are foarte puţine slăbiciuni în joc. Este solidă pe toate loviturile. Eu trebuie să fiu agresivă şi să îmi folosesc atuurile. În general, Simona îmi poate bloca jocul”, a spus Garcia pentru WTA.

Ce spune adversara Simonei Halep înaintea sferturilor de finală de la Rogers Cup 2018. Întrebată dacă vrea să îşi ia revanşa după ultimele meciuri directe, franţuzoaica a explicat că nu se pune problema unei rivalităţi cu Halep pentru că se întâlnesc foarte des. “Ea a câştigat, eu am câştigat. Jucăm des împreună. Dacă ar fi vorba de răzbunare ar fi complicat. Voi încerca să mă concentrez numai asupra meciului de acum şi să învăţ din partidele trecute. Nu se pune problema de răzbunare“, a mai declarat sportiva din Franţa.

Simona Halep va juca fără presiunea locului 1

Simona Halep revine pe teren sâmbătă dimineaţă. Dar nu joacă şi sub presiunea clasamentului WTA. Caroline Wozniacki a fost eliminată joi seară, de Aryna Sabalenka, în turul 3. Daneza pierde, astfel, puncte importante în ierarhia WTA, în condiţiile în care anul trecut jucase finala la Toronto. Cu un minus de 525 de puncte la următoarea actualizare, Wozniacki va rămâne cu doar 6135 de puncte, dar nu poate pierde locul 2.

În schimb, Simona Halep va avea minimum 7351 de puncte, adică 1.216 peste Wozniacki, şi asta în cazul în care va fi eliminată de Caroline Garcia. Cu un eventual titlu la Montreal, liderul mondial ar ajunge la 8061 de puncte, 1926 mai multe decât Caroline Wozniacki. În aceste condiţii, locul 1 este asigurat pentru Simona Halep cel puţin până după US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Simona Halep are avantaj clar în meciurile directe contra Carolinei Garcia, scor 4-1. A învins-o ultima dată pe jucătoarea din Franţa în sferturile de finală de la Roma, pe zgură, fără prea mari emoţii, scor 6-2, 6-3. Celelalte patru partide directe s-au disputat pe hard, la fel cum va fi cazul la Montreal. Singurul succes al franţuzoaicei a venit în finala de la Beijing, în 2017, 6-4, 7-6 (3). Simona avea să-şi ia revanşa o lună mai târziu, la Singapore, 6-4, 6-2. Primul duel direct a fost în 2016, la Sydney, victorie în trei seturi pentru Halep.

Tags: