Simona Halep

Simona, în sfârşit, în atac! Secretul marii victorii cu Kerber

Liderul mondial din circuitul feminin, Simona Halep, a reuşit probabil cea mai frumoasă victorie din întreaga carieră în semifinala de la Australian Open 2018 contra fostului lider mondial, Angelique Kerber.
25.01.2018 | 14:00
Simona in sfarsit in atac Secretul marii victorii cu Kerber
ADVERTISEMENT

2018 este un an al premierelor pentru Simona Halep. Şi dacă la nivelul statisticilor aceste aspecte sunt mai puţin relevante, iată că şi la capitolul tenis, acolo unde contează cu adevărat, Simona începe să confirme din toate punctele de vedere. Deschidea Australian Open din postura de lider mondial şi principal cap de serie, un element unic în tenisul feminin românesc, iar în ciuda dubiilor fizice din primul tur şi tehnico-tactice din turul al treilea reuşeşte să facă probabil cel mai bun turneu de Grand Slam din carieră.

Semifinala împotriva lui Angelique Kerber promitea enorm din punct de vedere al afişului, cele două jucătoare intrând în partidă fără să fi cunoscut gustul înfrângerii în acest an. Kerber avea 13 victorii (10 oficiale, 3 în demonstrative), iar Simona 12 (10 oficiale, 2 în demonstrative), tenisul era la cel mai înalt nivel, iar confruntările de top din 2016 păreau să aibă parte de un nou episod doi ani mai târziu. Dar din posturi diferite, cu Simona lider mondial şi cu Angie încercând să recupereze hectarele de teren cedat după groaznicul 2017.

ADVERTISEMENT

S1mona Halep, lider mondial? Mai mult ca oricând!

Din punct de vedere tactic, Simona ştia ce are de făcut. Mai putea însă oare să păstreze agresivitatea? Mai putea glezna greu încercată să reziste la un maraton fizic, aşa cum se anunţa meciul cu nemţoaica? Erau îndoieli fireşti înaintea partidei ce au părut să conducă însă spre abordarea câştigătoare. Conştientă de faptul că orice moment în care devine defensivă o poate conduce spre eşec, Simona a făcut pasul în faţă mai hotărâtă decât oricând. Şi a atacat! Din startul meciului, de la acel 5-0 neverosimil, în finalul setului al doilea, când Kerber a câştigat acele game-uri foarte echilibrate, în startul decisivului, când până la primele 2 mingi de meci, Simona părea să fie iar stăpâna terenului şi până la şansele nemţoaicei de a închide partida. Totul a fost abordat pozitiv, mentalitatea şi atitudinea au urmat cursul firesc, iar după 2 ore şi jumătate de tenis la o intensitate rarisimă în circuitul feminin, învingătoarea a fost cea meritată. 

Mai agresivă şi mai curajoasă decât oricând, la fel când avea de înfruntat şansă de meci precum şi atunci când mingea de meci era în terenul său, sportiva noastră a ieşit la iveală dintr-un nou meci maraton. Un meci de un nivel rar întâlnit, cu schimburi extrem de intense şi de spectaculoase. Este cu siguranţă meciul începutului de an şi una dintre cele mai frumoase partide din istoria tenisului feminin. Această abordare ofensivă a Simonei trebuie să reziste şi să persiste. E următoarea dimensiune firească în tenisul sportive noastre.

ADVERTISEMENT

Finala cu Wozniacki este un meci al premierelor. Va fi primul titlu de Grand Slam pentru oricare dintre învingătoare, va fi în joc de asemenea poziţia de lider mondial în ierahia WTA, dar şi orgolii rănite serios în trecut. Două finale pierdute de Caroline la US Open, două pierdute de Simona la Roland Garros. Premieră la Melbourne. Până sâmbătă însă, răbdare şi recuperare!

Tags: