Sport

Românii la Australian Open! S-au tras la sorţi tablourile de dublu

Românii care vor intra pe tablourile de dublu la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, şi-a aflat adversarii din primul tur.
11.01.2018 | 21:35
Romanii la Australian Open Sau tras la sorti tablourile de dublu

UPDATE, ora 09:55 / Pe tabloul de dublu feminin, perechea Irina-Camelia Begu/Monica Niculescu va întâlni cuplul Mirjana Lucic-Baroni/Andrea Petkovic (Croaţia/Germania), cap de serie numărul 28. Mihaela Buzărnescu şi argentinianca Maria Irigoyen vor juca împotriva perechii Su-Wei Hsieh/Shuai Peng (Taiwan/China), favorită 25. Cuplul româno-brazilian Sorana Cîrstea/Beatriz Haddad Maia va întâlni perechea Veronika Kudermetova/Aryna Sabalenka (Rusia/Belarus), iar Raluca-Ioana Olaru şi Olga Savchuk (Ucraina) vor juca împotriva cuplului Kateryna Kozlova/Yulia Putinţeva (Ucraina/Kazahstan). Pe tabloul masculin de dublu, Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer sunt cotaţi cu şansa a treia la victoria finală. Ei vor începe turneul de la Melbourne în faţa perechii argentiniene Guillermo Duran/Andres Molteni. Cuplul Florin Mergea/Nenad Zimonjic (România/Serbia) va da piept cu spaniolii Feliciano şi Marc Lopez, favoriţi 9, în timp ce Marius Copil şi sârbul Viktor Troicki vor întâlni perechea americano-indiană Rajeev Ram/Divij Sharan, cap de serie numărul 16.


Australian Open 2018 începe sub auspicii bune pentru tenisul românesc, celor 7 reprezentanţi de pe tablourile de simplu (6 la feminin, 1 la masculin) putând să li se alăture şi Alexandra Dulgheru, respectiv Irina Bara, ambele ajungând în turul secund al competiţiei de calificare în cursul dimineţii. Astfel, ca număr, am putea avea o reprezentare fără precedent la Melbourne.

Tragerea la sorţi efectuată în acestă dimineaţă şi transmisă în direct de Eurosport a clarificat traseul pentru toţi jucătorii prezenţi la Melbourne. Evident, românii nu au făcut excepţie, având parte atât de adversari dificili cât şi de adversari ceva mai accesibili.

Halep vs. Aiava, Copil vs. Simon!

Principalul punct de interes a fost constituit de tragerea la sorţi a Simonei Halep. Pentru prima oară favorită principală la un turneu de Grand Slam, Halep a avut destulă şansă în prima rundă, urmând să o întâlnească pe Destanee Aiava, beneficiara unei invitaţii din partea organizatorilor. Destulă şansă pentru Halep, putem spune, mai ales având în vedere insuccesele din ani consecutivi în prima rundă. Sigur că Aiava nu pare un nume ce poate pune probleme, mai ales având în vedere vârsta foarte fragedă a australiencei, doar 17 ani. Turul secund îi poate aduce o confruntare cu Eugenie Bouchard, o perfectă avanpremieră pentru Fed Cup, deşi judecând după forma de moment a canadiencei, o victorie în faţa lui Oceane Dodin în prima rundă pare dificil de scontat. Petra Kvitova aşteaptă în turul al treilea, dacă se vor respecta calculele hârtiei, în timp ce turul al patrulea poate propune o întâlnire foarte interesantă contra tinerei Ashleigh Barty sau contra Elenei Vesnina. Sfertul de finală poate aduce o confruntare cu Johanna Konta sau Karolina Pliskova, iar alte favorite din jumătatea superioară a tabloului sunt Garbine Muguruza, Caroline Garcia sau Angelique Kerber. Maria Sharapova a fost de asemenea extrasă în jumătatea superioară, acesta fiind net mai puterincă decât cea superioară. 

Sintetizând, pe termen scurt tragerea la sorţi poate fi considerată bună pentru Simona, însă în perspectiva acesteia de a atinge finala, drumul va fi complicat, mai ales din turul al 3-lea şi până în semifinale.

Sorana Cîrstea o va întâlni în prima rundă pe Zarina Diyas, urmând ca în turul secund să o întâlnească pe învingătoarea partidei Lucie Safarova-Ajla Tomljanovic, de asemenea în jumătatea superioară a tabloului. Tot acolo va juca şi Ana Bogdan contra Kristinei Mladenovic, într-un prim tur ce se anunţă foarte dificil. În jumătatea inferioară, Irina Begu nu a fost tocmai norocoasă, sorţii hărăzindu-i o confruntare cu Ekaterina Makarova încă din prima rundă, în timp ce Monica Niculescu va juca împotriva Monei Barthel. Fără şansă a părut să fie şi Mihaela Buzărnescu, ce o va întâlni în primul tur pe favorita 2, daneza Caroline Wozniacki. Totuşi, dacă judecăm forma de moment a Mihaelei, s-ar putea ca Wozniacki să nu se declare tocmai mulţumită de perspectiva acestui meci.

Pe tabloul masculin, singurul nostru reprezentant, Marius Copil, va evolua împotriva francezului Gilles Simon, ce pare să îşi recapete forma, fiind proaspăt câştigător de turneu ATP, în India, la Pune. Dacă se va impune, Marius îl poate întâlni în turul secund pe spaniolul Pablo Carreno-Busta, cap de serie 10.

Va fi cu siguranţă un Grand Slam foarte interesant pentru iubitorii tenisului din România, accentul fiind pus pe Simona Halep, nevoită să confirme onoranta poziţie de lider mondial. Însă, cu siguranţă nu trebuie să scoatem din calcul nici potenţialul celorlalte jucătoare de a produce surprize plăcute, aşa cum s-a întâmplat cu Sorana Cîrstea în sezonul precedent.