Fotbal international

S1mona, înaintea marii finale: “Un pic obosită, dar nu simt presiune”

Simona Halep a vorbit pentru ultima dată înaintea finalei de la Australian Open cu daneza Caroline Wozniacki.
26.01.2018 | 15:05
S1mona inaintea marii finale Un pic obosita dar nu simt presiune

Liderul mondial al circuitului WTA, Simona Halep, se simte pregătită înaintea finalei de la Australian Open cu daneza Caroline Wozniacki, programată sâmbătă, de la ora 10:30 şi care se poate poate fi urmărită în format live text pe FANATIK.RO

“Mă simt bine. Sunt un pic obosită din cauza numeroaselor ore petrecute pe teren. Dar mă simt bine, sunt relaxată, nu simt presiunea meciului. Am dormit mult. Acum aştept să mă antrenez un pic pentru a simţi mingea. Aştept cu nerăbdare să joc mâine, să mă bucur de finală şi să mă concentrez pe mine, pentru că lucrul cel mai important este să îmi fac jocul meu”, a spus Halep, citată de site-ul WTA.

Halep nu mai simte presiunea de la Roland Garros

Jucătoarea din România a vorbit despre precedentele finale de Mare Şlem din 2014 şi 2017 de la Roland Garros şi a accentuat faptul că este o situaţie diferită şi nu mai simte o presiune la fel de mare : “E diferit. Mă simt diferit. Nu mai resimt presiunea. Din punct de vedere emoţional poate e la fel. E un meci mare, e o zi importantă mâine. Dar încerc şi simt că pot să îl tratez ca pe un meci normal. Dacă se va întâmpla, bine, dacă nu, sunt sigură că dacă voi continua să muncesc la fel voi mai avea astfel de oportunităţi în viitor. Voi da tot ce am şi cu siguranţă voi fi împăcată după aceea, indiferent de rezultat.

“Am spus în discursul de la Roland Garros şi iată sunt din nou într-o finală de Grand Slam. Dacă voi continua să muncesc la fel şi dacă sunt motivată să cresc de la o zi la alta voi mai avea astfel de meciuri, de momente”, a completat liderul mondial.

Halep a vorbit şi despre modul în care şi-a schimbat jocul după finala de la Roland Garros cu Jelena Ostapenko: ”M-am schimbat. Sunt mai bună decât la Roland Garros. La French Open, chiar dacă toată lumea a spus că nu am riscat, că nu am încercat să atac punctele, aceea a fost limita mea în momentul respectiv. În opinia mea, am făcut tot ce am putut în acel meci, dar nu am reuşit mai mult din cauza părţii emoţionale şi poate din cauza jocului. Nu am avut forţa mentală că trebuie să risc sau iau iniţiativa. Acum sunt mai bine. Am lucrat la asta. Cred că nu îmi mai e teamă că pierd, refuz să pierd. Refuz să cred că adversara poate fi mai bună decât mine la unele capitole pe teren. Din acest motiv am pus limita foarte sus la fiecare meci pe care îl joc.”

Simona Halep a făcut unul dintre cele mai impresionante turnee din carieră. Românca s-a accidentat la gleznă în primul tur, contra lui Destanee Aiva, însă a trecut rapid peste acest moment şi  a măturat cu Bouchard, în turul secund, pe care a învins-o în două seturi, 6-2, 6-2, după care a urmat maratonul cu Lauren Davis, cea în faţa căreia a salvat trei mingi de meci şi a acces în turul al patrulea.

Liderul mondial şi-a demonstrat forţa şi în faţa lui Naomi Osaka, dar şi a Karolinei Pliskova, cele două fiind învinse de Halep în două seturi. Jucătoarea născută în Constanţa a avut parte de un nou thriller în semifinala cu Angelique Kerber şi după ce a salvat două mingi de meci a ajuns în a 3-a finală de Mare Şlem în carieră, fiind prima româncă din istorie care atinge această fază la Australian Open.

Halep poate scrie din nou istorie în partida cu Wozniacki, atunci când ar putea să fie a doua româncă dn istorie care obţine un titlu de Grand Slam. Sportiva de 26 de ani ar egala astfel performanţa Virginiei Ruzici, cea care a ridicat trofeul la Roland Garros în 1978.