Simona Halep

Halep, înainte de meciul pentru locul 1 WTA: “Vor fi împotriva mea!”

Simona Halep a câştigat meciul din optimile turneului de la Wimbledon, cu Victoria Azarenka, iar sportiva noastră spune că a fost o adevărată provocare să joace împotriva bielorusei pe iarbă....
11.07.2017 | 00:06
Halep inainte de meciul pentru locul 1 WTA Vor fi impotriva mea

Simona Halep a câştigat meciul din optimile turneului de la Wimbledon, cu Victoria Azarenka, iar sportiva noastră spune că a fost o adevărată provocare să joace împotriva bielorusei pe iarbă.

“Primul set a fost foarte echilibrat, dar în al doilea am intrat mai mult în teren şi am reuşit să lovesc mingea ceva mai tare. Pe iarbă nu ne-am întâlnit niciodată, aşa că a fost o mare provocare pentru mine”, a spus Halep, caracterizând partida câştigată cu scorul de 7-6, 6-2.

Halep Wimbledon. “Va fi foarte dificil!”

Pentru Simona urmează o adevărată provocare. O va întâlni pe favorita publicului, Johanna Konta, în sferturi. Dacă va trece de britanică, Simona Halep va deveni numărul 1 mondial. Sportiva noastră spune că se aşteaptă la o atmosferă ostilă, însă nu îşi face probleme din cauza acestui aspect.

Halep Wimbledon. Ce zice Simona despre meciul cu Konta

“Nu am jucat niciodată contra Johannei Konta pe iarbă. Va fi foarte dificil, dar cred că sunt pregătită. Nu am nicio problemă cu faptul că publicul englez va fi împotriva mea. Mă aştept la asta. Mă simt concentrată, puternică şi încrezătoare, am luat fiecare meci în parte până la partida cu Konta. În Fed Cup, nu a fost un meci prea grozav contra Johannei”, a spus Halep.

“Nu mă gândesc la locul 1!”

Simona a aflat despre oportunitatea de a deveni numărul 1 WTA chiar la conferinţa de presă, mărturisind că nu s-a gândit prea mult la acest aspect, mai ales că a mai fost în această ipostază la Paris, înaintea finalei pierdute la Roland Garros:

„Ah, deci e vorba de un singur meci pentru locul 1. Vom vedea mâine. Nu e unul uşor. Nu mă gândesc la asta, pentru că am mai fost în aceeaşi situaţie deja. Vreau să câştig mai mult de atât, nu doar un meci în particular. Simt că acum am mai multă experienţă, aşa că sper că nu mă voi gândi prea mult în timpul meciului.

Nu mă gândesc prea mult la locul 1, chiar nici nu ştiam înainte să vin aici, la conferinţă. Ştiu că trebuie să câştig meciuri ca să ajung pe 1, dar n-o să aştept să-l primesc. Mâine o să merg în teren şi o să încerc să-l merit. Adică să câştig meciul cu încredere, cu joc bun şi după aceea, dacă se va întâmpla, va fi frumos”, a sus Halep, citată de treizecizero.

“Halep nu are de unde să ştie cum m-am simţit eu!”

Johanna Konta a prefaţat întâlnirea cu Halep, de marţi, şi nu a uitat despre ultimul meci disputat între cele două, la Constanţa, când britanica a izbucnit în plâns după un schimb de replici du Ilie Năstase:

“E foarte entuziasmant să joc în semifinale la Wimbledon, au trecut mulţi ani de la performanţele lui Jo Durie. Sunt foarte fericită că am atins acest record, nu am cuvinte.

Sunt fericită să fiu un exemplu şi o inspiraţie pentru tinerele tenismene din Marea Britanie. A fost o plăcere să fac parte din această zi importantă de tenis la Wimbledon şi să mă calific mai departe.

Am mai jucat de două ori anul acesta cu Simona Halep. Ştiu că va fi un duel dur, dar pot spune că ne cunoaştem bine, ştim la ce să ne aşteptăm una de la alta. Ce s-a petrecut la FED Cup a trecut, dar Halep nu are cum să ştie cum m-am simţit eu”, a zis Johanna Konta.