Hart îl trimite înapoi pe bancă pe Pantilimon!

Costel Pantilimon a avut evoluţii bune de cînd a fost ttularizat în poarta lui Manchester City, începînd de la victoria din Cupa Ligii, de la Newcastle, din 30 octombrie. Au fost opt partide din...
13.12.2013 | 13:24
Hart il trimite inapoi pe banca pe Pantilimon

Costel Pantilimon a avut evoluţii bune de cînd a fost ttularizat în poarta lui Manchester City, începînd de la victoria din Cupa Ligii, de la Newcastle, din 30 octombrie. Au fost opt partide din cele zece disputate de “cetăţeni” în toate competiţiile în care românul a primit tricoul de titular, doar în două meciuri din Liga Campionilor, acasă cu Viktoria Plzen şi la Munchen, la revanşa cu Bayern, fiind lăsat pe bancă şi utilizat Joe Hart.

Pellegrini a avut numai cuvinte de apreciere

De fiecare dată tehnicianul chilian al lui City, Manuel Pellegrini, a avut numai cuvinte pozitive la adresa lui “Panti, condiderînd că acesta nu se face vinovat de nici unul dintre golurile încasate de echipa sa, nici măcar de acea minge care l-a lovit în spate la succesul cu 3-2 de pe terenul lui West Bromwich Albion, intrînd nefericit în poartă. Mai mult, chilianul a sublinat că în opinia sa acela nu poate fi considerat un autogol, pentru că jucătorul nici măcar nu ştie unde este balonul, care-l loveşte în mod clar accidental. Pellegrini a menţionat de fiecare dată că îi acordă în contiunuare credit lui Pantilimon, care a dovedit că merită dreptul de a fi titular. Cu el în poartă City a învins de şase ori, a făcut egalul de la Southampton şi a pierdut la Sunderland. “Panti” a luat în total şase goluri în opt meciuri, două de la ŢSKA Moscova în Ligă, două de la West Bromwich Albion, cîte unul de la Southampton şi Sunderland.

Va reveni Hart în meciul cu Arsenal?

Însă toată această constanţă a evoluţiilor s-ar putea să nu-i mai fie folositoare lui Pantilimon începînd chiar din acest weekend. City primeşte acasă vizita liderului Arsenal şi , deşi nu a făcut încă anunţul oficial, presa engleză scrie că Pellegrini s-a decis să îi dea şansa lui Joe Hart să arate că perioada de penitenţă impusă după mai multe erori grave comise în acest sezon a luat sfîrşit şi, prin urmare, îl va trimite în primul unsprezece.

City şi naţionala Angliei au nevoie de Hart

“Joe a avut parte de o pauză mai lungă, timp pentru a-şi analiza propriile erori şi a munci pe brînci pentru a-şi recîştiga locul în echipă. Sînt mulţumit de evoluţiile lui din meciurile cu Plzen şi de la Munchen, în care a apărat foarte bine, chiar dacă a luat patru goluri. Marii jucători au întotdeauna puterea de a reveni după momente grele şi în opinia mea Joe Hart este un  mare jucător de care City şi naţionala Angliei au mare nevoie. Pantilimon a apărat bine, şi-a făcut treaba profesionist, dar e momentul ca Hart (foto) să arate că merită să fie din nou numărul 1″. După un astfel de discurs presa engleză a tras concluzia retitularizării lui Hart şi al întoarcerii lui Pantilimon la statutul de rezervă. Este o constatare care reiese din declaraţiile lui Pellegrini, dar deocamdată acesta nu a comunicat oficial pe cine va trimite din primul minut între buturi.Soccer - FA Cup - Fifth Round - Manchester City v Aston Villa - City of Manchester Stadium