Fotbal international

Harvey Elliott, cel mai tânăr jucător din istoria fotbalului englez! A venit de la şcoala direct la Millwall – Fulham 1-3

26.09.2018 | 09:09
Harvey Elliott cel mai tanar jucator din istoria fotbalului englez A venit de la scoala direct la Millwall  Fulham 13

Harvey Elliott a devenit cel mai tânăr jucător din istoria fotbalului englez. La doar 15 ani şi 174 de zile, mijlocaşul a bifat nouă minute pentru oaspeţi în meciul Millwall – Fulham 1-3, partidă disputată în turul trei al Cupei Ligii.

Fotbalistul îşi va aminti mereu ziua de 25 septembrie. Cu doar câteva ore înainte de meciul Millwall – Fulham 1-3, Harvey Elliott era la şcoală şi învăţa pentru examenul GSCE, pe care îl va susţine în vara anului viitor. Seara, Slavisa Jokanovic i-a oferit debutul în tricoul londonezilor, ceea ce i-a făcut pe fanii echipei să-i ironizeze pe fotbaliştii lui Millwall, după ce au început să cânte: “Are doar 15 ani”.

Harvey Elliott, cel mai tânăr jucător din istoria fotbalului englez, lăudat de antrenor

La finalul meciului Millwall – Fulham 1-3, Harvey Elliott, cel mai tânăr jucător din istoria fotbalului englez, a fost lăudat de antrenorul echipei. “Clar este un copil foarte talentat. A arătat calitate pe teren. Noi credem în oportunităţile de a testa jucători tineri la nivelul senior. Sunt sigur că viitorul său va fi strălucitor. Înaintea meciului am înţeles că a avut un examen la şcoală. Nu a ştiut că va debuta. Nu vreau să greşesc şi să spun ceva greşit în engleză, dar a arătat o aroganţă pozitivă. Acest copil este plin de personalitate. Înainte de meci mi-a spus: ‘Vreau să-ţi arăt că sunt un fotbalist foarte bun’. I-am spus că o să-i dau oportunitatea să arate asta”, a declarat Slavisa Jokanovic la finalul partidei.

Harvey Elliott a bătut, cu această ocazie, recordul deţinut de Ashley Chambers, care a debutat, la 15 ani şi 203 zile, la Leicester City într-un meci din Cupa Ligii în 2005. Tânărul fotbalist a fost urmărit în această vară de Chelsea şi Barcelona şi este component al echipei naţionale U16 a Angliei.

Harvey Elliott, cel mai tânăr fotbalist din istoria fotbalului englez, a debutat în Millwall - Fulham 1-3
Harvey Elliott, cel mai tânăr fotbalist din istoria fotbalului englez, a debutat în Millwall – Fulham 1-3